1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. İkinci FSRU'nun testleri Hatay'da başladı
İkinci FSRU'nun testleri Hatay'da başladı

İkinci FSRU'nun testleri Hatay'da başladı

Bakan Albayrak, " FSRU projemizin ikincisini, BOTAŞ vesilesiyle Hatay Dörtyol’a getirdik. Onun da testleri başladı'' ded. Üçüncü FSRU’nu ise yine bu yıl içinde Ege Denizi’nin kuzeyinde bulunan Saros Körfezi’nde faaliyete girmesi hedefleniyor.

A+A-

Yenilenebilirde rekorlar geldi, ikinci FSRU'nun testleri başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat  Albayrak, 2017'de yenilenebilir enerji olarak güneş ve rüzgar alanında tarihi rekorların gerçekleştiğini, devreye alınan yenilenebilir enerji santralleri bakımından önemli bir yıl olduğunu açıkladı

Türkiye'nin doğalgaz, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG), yüzer LNG gemisi (FSRU) alanlarında önemli bir yılı geride bıraktığına işaret eden Albayrak, "Bir önceki yıl ilkini hayata geçirdiğimiz FSRU projemizin ikincisini, BOTAŞ vesilesiyle Hatay Dörtyol’a getirdik. Onun da testleri başladı. Dolayısıyla Türkiye’nin LNG kapasitesini 34 milyon metreküpten 118 milyon metreküpe arttırdığımız iki yılda... Tarihi rekorlar kırdığımız önemli bir yıl oldu." ifadelerini kullandı.

Üçüncü FSRU’nu ise yine bu yıl içinde Ege Denizi’nin kuzeyinde bulunan Saros Körfezi’nde faaliyete girmesi hedefleniyor. Devreye girecek bu iki terminal ile sisteme senelik nerdeyse 15 milyar metreküp gaz sağlanabilecek. Buna ek olarak, hali hazırdaki LNG terminallerinin kapasitesi artırım çalışmalarıyla bu alanda hedeflenen kapasiteye çıkacak.

Türkiye, ilerleyen birkaç seneki süreçte faaliyete sokacağı sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminalleriyle Avrupa’da gazlaştırma kapasitesini en ciddi oranda yükselten ülke konumunda olacak.

Avrupa’da hali hazırda bulunan ve kurulması öngörülen LNG terminallerini gösteren Gas Infrastructure Europe’un 2018 LNG Haritası’ndan elde edilen veriler dahilinde, Avrupa’da senelik bazda nerdeyse 228 milyar metreküp gazlaştırma kapasitesi olan 32 LNG terminali mevcut. İnşaat aşamasında 5 milyar metreküp kapasitesi olan 6 LNG ithalat terminali bulunurken, 130 milyar metreküp kapasite civarında 11 adet terminalin de kurulması hedefleniyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 6354 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.