1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İngiltere Başbakanı David Cameron: İstifa edeceğim
İngiltere Başbakanı David Cameron: İstifa edeceğim

İngiltere Başbakanı David Cameron: İstifa edeceğim

Britanya'nın AB'den ayrılma kararı verdiği referandum sonrası İngiltere Başbakanı David Cameron, görevinden istifa edeceğini açıkladı.

A+A-

Türkiye’de sayısız seçim kaybetse de koltuğundan kalkmayan siyasetçilerin aksine Cameron’ın istifa duyurusu bir hayli dikkat çekici.

İngiltere Başbakanı’nın açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle:

- Ulusal çıkarlarımızı gütmeliyiz. Bu kararın öneminin farkında olmalıyız ve sonucun bilincindeyiz. Piyasalara ve yatırımcılara şunu söylemek istiyorum. İngiltere’nin ekonomisi çok güçlüdür.

- İnsanların seyahatleri değişecektir. AB ile müzakerelere hazırlanıyoruz. İskoçya, Galler ve Kuzey irlanda’yı da ilgilendiriyor.

- Altı yıl görev yaptığım için çok mutluyum. Çok hizmet yaptık. Refah seviyesinin artırılması yolunda ilerleme kaydettik. Bu büyük kararlarla başa çıkmalıyız.

- İngiltere için AB’de kalmak daha iyi olacaktı. İngiliz halkı farklı bir karar verdi ve ülkenin bu istikamette yeni bir liderliğe ihtiyacı var. Önümüzdeki günlerde elimden geleni yapacağım. Ancak bu sürece öncülük edemem, Tam bir zaman çizelgesi veremem ama yeni lider ekim ayında belirlenecektir. Kraliçe’nin huzuruna çıkıcağım. Yeni başbakanın liderliğinde AB’den ayrılma süreci devam ettirilecektir. İngiliz halkının kararına saygı duyulmalıdır.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2269 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.