1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak, Faw Limanı için kaynak arıyor
Irak, Faw Limanı için kaynak arıyor

Irak, Faw Limanı için kaynak arıyor

Irak'ta Faw’a konteyner limanı yapmak üzere Basra Holding Co. isimli şirketin yüzde 51 ortağı olacağı yeni bir şirket kurulması ve hisselerin bir kısmının yaklaşık 1,4 milyar ABD Doları tutarında kaynak elde edilecek şekilde satılması planlanıyor.

A+A-

Irak Hükümeti yetkililerinden gelen açıklamaya göre, Basra Körfezi’nde bulunan Faw’a konteyner limanı yapmak üzere Basra Holding Co. isimli şirketin yüzde 51 ortağı olacağı yeni bir şirket kurulması ve projenin ilk fazının gerçekleştirilmesi amacıyla kalan hissenin yaklaşık 1,4 milyar ABD Doları tutarında kaynak elde edilecek şekilde satılması planlanıyor.

Faw’da konteyner limanı projesi uzun yıllardır gündemde olmasına rağmen, defalarca ertelenmişti. Fakat, ülkenin birçok bölgesindeki güvenlik sorunları, arz güvenliği açısından projenin tekrar gündeme gelmesine neden oldu.

Proje Müdürü Al-Bozoni ve Asaad Abdul Raheem, liman inşası için yabancı bir ortak aradıklarını ve yüzde 49 hisse verilecek söz konusu ortaktan liman inşaatının üstlenilmesini beklediklerini açıkladı. Bahse konu yabancı ortağa 30-40 süre ile limanın işletme hakkının verilmesi öngörülüyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3213 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.