1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. İran, yeni bunker terminali kuruyor
İran, yeni bunker terminali kuruyor

İran, yeni bunker terminali kuruyor

İran, BAE'nin Fujairah'ına tedarik merkezine rakip olmak amacıyla Şubat ayında Qeshm adasında bunker operasyonlarına başlayacak.

A+A-

İran, Qeshm Körfezi'ndeki yeni inşa edilmiş bir gemi yakıt terminalinde, önümüzdeki aydan itibaren bunker operasyonlarına başlayacak.

İran İslam Cumhuriyeti Nakliye Hatları Başkanı (IRISL)  Genel Müdürü Mohammad Saeedi, Tasnim haber ajansına yaptığı açıklamada, 52.000 ton kapasiteli terminalin İran'a, Hürmüz Boğazı'ndaki dünyanın en büyük nakliye hatlarından birinde trafiğe erişim sağlayacağını söyledi.  

Yetkililer, İran limanlarında yapılan yakıtın, bunker yakıtının yaklaşık yüzde 80'inin İran kökenli olduğu söylenen Fujairah'a kıyasla, ton başına 5-7 dolar kadar ucuz olduğunu belirtti.

İran, bölgedeki bir gemi yakıt ikmali merkezi kurulması umuduyla Bandar Abbas'a 52.000 ton kapasiteli başka bir tesis daha kuruyor.

IRISL Genel Müdürü Mohammad Saeedi  “Ülkede uygun bir yakıt altyapısı kurarsak, gemiler Fujairah'a 130 mil yoldan gitmek yerine İran yakıt toplama tesislerinde daha ucuz yakıt elde edecekler” dedi.

Bir zamanlar bir balıkçı köyü olan Fujairah, zamanla dünyanın en büyük tankeri yakıt ikmali ve petrol depolama merkezlerinden biri haline geldi ve şu anda Singapur'dan sonra dünyanın en büyük ikinci enerji limanı konumunda.

Vira Haber

Bu haber toplam 4690 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.