1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail Almanya'dan denizaltı alacak
İsrail Almanya'dan denizaltı alacak

İsrail Almanya'dan denizaltı alacak

İsrail'in önümüzdeki günlerde Almanya'dan "nükleer başlıklı füze taşıyabilen Dolphin tipi bir denizaltı" alacağı bildirildi.

A+A-

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman yapımı Dolphin marka denizaltının önümüzdeki günlerde düzenlenecek büyük bir törenle teslim alınacağını ifade ederek, söz konusu törene üst düzey devlet yetkililerinin katılacağını söyledi. Adraee, denizaltının özellikleri ve kullanımına ilişkin bilgilerin daha sonra açıklanacağını dile getirdi.

Fiyatı 400 milyon avro

Öte yandan İsrail radyosunda yer alan bir haberde, "Söz konusu denizaltının önümüzdeki günlerde Almanya'nın Kiel limanından, Hayfa'daki İsrail donanma üssüne ulaşacağı" aktarıldı. Alman yapımı olan ve nükleer başlıklı füze taşıyabilme özelliğine sahip denizaltının değerinin yaklaşık 400 milyon avro olduğu kaydedilen haberde, İsrail'in altıncı denizaltıyı 2019'da almayı planladığı belirtildi.

İsrail, 1998'den bu yana Almanya'dan günümüzde en gelişmiş denizaltılar arasında yer alan ve uzun menzilli füze atabilme özelliğine haiz Dolphin marka dört denizaltı almıştı. İsrail ayrıca önceki yıllarda uzunluğu 68 metre, nükleer başlıklı füze taşıyabilen Tanin tipi denizaltıyı donanmasına katmıştı.

Akdeniz'e kıyı ülkelerden Mısır Deniz Kuvvetleri ise geçen cuma, Alman yapımı 4 denizaltının ilk partisinin Hamburg'ta yapılan bir törenle teslim alındığını açıklamıştı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2004 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.