1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail BM'yi de tanımıyor
İsrail BM'yi de tanımıyor

İsrail BM'yi de tanımıyor

İsrail'in, 9 Türk'ün öldüğü "Mavi Marmara" gemisine 31 Mayıs'ta yapılan baskınla ilgili oluşturulan BM İnsan Hakları Komisyonu heyetiyle işbirliği yapmayacağı iddia edildi.

A+A-

 İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesindeki haberde, işbirliğine gitmeme kararının, bu hafta içinde resmen açıklanmasının beklendiği belirtildi. Soruşturma heyeti, daha önce Afrika ülkelerinden Sierra Leone'deki savaş suçlarıyla ilgili BM soruşturmasını yapan eski Başsavcı, İngiltere'den Sir Desmond de Silva, Trinidad'dan Uluslararası Ceza Mahkemesi yargıçlarından Karl Hudson-Phillips ve Malezya'dan kadın hakları savunucusu Mary Shanthi Dairiam olmak üzere üç uzmandan oluşuyor. Gazeteye göre, İsrail'in komisyon üyeleriyle işbirliğine gitme gibi bir niyeti yok. İsrail, BM İnsan Hakları Komisyonunun "sadece İsrail'deki insan haklarıyla ilgilendiğini, diğer ülkelere bakmadığını" savunuyor.

Öte yandan İsrail'in, İspanya'da iktidardaki Sosyalist İşçi Partisi'nden (PSOE) dört milletvekilinin Gazze'ye ziyaretini engellediği bildirildi. İspanya dışişleri bakanlığı İsrail'in bu kararın tasvip edilmediğini belitti.

Salah'a hapis El Aksa'yı korumanın bedeli
İsrail'deki İslami Hareket'in Kuzey şubesi sorumlusu Şeyh Raid Salah, bir polis memuruna hakaret ettiği iddiasıyla mahkum edildiği 5 aylık cezasını çekmek üzere dün yeniden cezaevine girdi. İslami Hareket, "Bu, El Aksa'yı korumanın bedelidir" derken, Salah'ı cezaevine uğurlayanlar arasında İsrail parlamentosunun Arap milletvekilleri ile Salah'a duyduğu hayranlık nedeniyle İslamiyeti seçen İsrailli sol aktivist Tali Fahima da yer aldı.

Bu haber toplam 830 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.