1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail'den BM'ye gemi uyarısı
İsrail'den BM'ye gemi uyarısı

İsrail'den BM'ye gemi uyarısı

İsrail, BM'den, Gazze'ye doğru yola çıkması planlanan bir Libya gemisini durdurmasını istedi.

A+A-

İsrail'in Birleşmiş Milletler elçisi Gabriela Şalev, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a bir mektup göndererek, uluslararası toplumdan olaya müdahale edip, 2  bin ton ilaç ve gıda maddesi taşıyan geminin Gazze'ye ulaşmasını engellemesini istedi.   

Haaretz gazetesinin haberine göre, Şalev mektupta, "İsrail, uluslararası hukuk kapsamında bu geminin Gazze Şeridi'ne yönelik mevcut deniz ablukasını ihlal etmesini engelleme hakkına sahiptir" uyarısında bulundu.

"Gemi Mısır'a yönlendirilecek" iddiası

Atina'dan yola çıkması planlanan Moldova bayraklı geminin durdurulması için BM'ye mektup gönderen İsrail, Yunanistan ve Moldova ile de temasa geçti.

AFP haber ajansı, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın, Libya gemisinin Gazze'ye ulaşmasını engellemek için Yunanistan ve Moldova dışişleri bakanlarıyla görüştüğünü bildirdi. Ajansın bildirdiğine göre, üç bakan geminin Gazze'ye ulaşmaması konusunda fikir birliğine vardı.

AFP'ye konuşan İsrailli yetkililer, geminin Mısır'ın El Ariş limanına yönlendirileceğini söyledi. Habere göre, üçlü görüşmeler sonucunda devreye giren Moldovalı yetkililer, geminin kaptanını bu konuda ikna etti.

Geminin yola çıkıp çıkmadığı belirsiz

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyf el İslam Kaddafi'ye ait Trablus merkezli bir yardım derneği dün Gazze'ye bir yardım gemisi göndereceğini açıklamıştı.

"Amalthea" isimli kuru yük gemisinin en geç bugün erken saatlerde, Yunanistan'ın başkenti Atina'ya 60 kilometre uzaklıktaki Lavrio limanından hareket edeceği bildirilmişti. Yaklaşık 80 saatlik seyahatin ardından Gazze'ye varması planlanan gemide 12 mürettebat ve 9 aktivist bulunacağı belirtilmişti.

Geminin yola çıkıp çıkmadığıyla ilgili henüz net bir bilgi sağlanamadı.

Hürriyet

Bu haber toplam 828 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.