1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Turist gemisi açıkta demirledi
Turist gemisi açıkta demirledi

Turist gemisi açıkta demirledi

İskele bulamayan turist gemisi açıkta demirledi.

A+A-

Yunanistan’ın Piraeus Limanı’ndan 226 yolcusu ile mavi tura çıkan Fransız gemisi Muğla’nın Datça İlçesi’ne geldi. Büyük yanaşma iskelesi olmadığı için açık denizde demirleyen Fransız gemisinden Datça'ya, gün boyu filikalarla yolcu taşındı. Kuvvetli rüzgar ve denizin dalgalı olması nedeniyle, filikalarla yolculuk turistler için işkenceye dönüştü.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde 1970'li yılların başında balıkçı barınağı olarak yaptırılan liman artık ihtiyaca cevap vermiyor. Birkaç kez elden geçen ve halen balıkçı barınağı statüsündeki Datça Limanı'na büyük gemiler yanaşamıyor. İki yıl önce limandaki mendireğin 50 metre uzatılması için başlatılan çalışmalardan da bugüne kadar sonuç alınamadı. Datça Limanı’nın bir an önce gerçek bir liman hüviyetine kavuşturulması istendi.

Yunanistan’ın Piraeus Limanı’ndan mavi tura çıkan ‘Club Med 2’ adlı Fransız gemisi, Datça'ya geldi. Dev gemi, büyük yanaşma iskelesi olmadığı için, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da liman yerine, Datça açıklarında Fener Adası yakınlarında demirlemek zorunda kaldı. Sabah erken saatlerden itibaren gün boyu Fransız gemisinden Datça'ya filikalarla yolcu taşındı. Filikalarla yolculuk, kuvvetli rüzgar ve denizin dalgalı olması nedeniyle turistler için işkenceye dönüştü.

Limanın işletmesinden sorumlu olan Balıkçılar Kooperatifi 2'nci Başkanı Mustafa Kaptanoğlu, “Gemi yanaşma iskelesi yapılana kadar, mendireğin bir an önce uzatılması artık kaçınılmaz hale geldi. Öğrendiğimize göre, Özel Çevre Koruma Kurumu mendireğin uzatılmasına ilişkin ilgili kurumlardan görüş alıyor. Daha sonda projenin ihale aşamasına geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

‘Clup Med 2’, akşam saatlerinde Muğla'nın Göcek Limanı’na gitmek üzere Datça'dan ayrıldı.

 

 

Hürriyet

Bu haber toplam 1002 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.