1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. İstanbul, Meke Sanat’a sığdı
İstanbul, Meke Sanat’a sığdı

İstanbul, Meke Sanat’a sığdı

“Japonya’dan İstanbul’a Bir Bakış” adlı sergi Meke Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başladı.

A+A-

Ünlü Japon ressam Umeko Okonu fırçasından yansıyan tablolar 16 Haziran -20 Temmuz tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. İstanbul’un çeşitli yerlerini konu alan tablolara olan ilgi ise daha ilk günden yoğun oldu. Açılış kokteyli Japon büyükelçisinin katılması da Umeko Okonu’yu ayrıca mutlu etti.

 

Tablolarda İstanbul’un farklı yerlerinden sokaklar, Sultan Ahmet Meydanı ve Camisi, Boğaziçi, vapurlar, iskele ve İstanbul’un günlük yaşamı yer alıyor. Sanatçı özellikle İstanbul’dan ayrılırken uçakta gördüğü manzaradan çok etkilendiğini belirtti. Kuşbakışı İstanbul tablolarını ise bu şekilde çizdiğini aktardı.

 

Sanatçı çalışmalarını yaparken, önce İstanbul’un sokaklarında gezdiğini ve ardından göz hizasında gördüklerini tuvale aktardığını söyledi. İstanbul’da ikinci kişisel sergisini açan Umeko Okonu, İstanbul’dan çok etkilendiğini ve hayalinin İstanbul’da yaşamak olduğunu belirtti. İstanbul’um kendine has çekiciliğinin olduğunu bildiren Okonu, kısa zamanda İstanbul’un güzelliklerini aktarmanın zor olduğunu, bunu yapabilmek için ancak 20-30 yıl gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Virahaber

Bu haber toplam 1125 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.