1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İtalyan dergisi Türkiye'yi tanıttı
İtalyan dergisi Türkiye'yi tanıttı

İtalyan dergisi Türkiye'yi tanıttı

İtalya'nın ünlü seyahat dergisi Viaggiando, Nisan sayısında Türkiye'yi kapağına taşıdı. Dergi, Türkiye'ye 18 sayfa yer ayırdı.

A+A-

 

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Viaggiando adlı dergide yayımlanan üç ayrı haberle Türkiye'nin tarihi ve doğal güzellikleriyle ilgili görsel dokümanla süslenmiş bilgilerin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ile yapılan röportaja yer verildiği belirtildi.
Açıklamaya göre, "Türkiye'de Deniz" başlığı adı altında yer alan haberde, muhabirlerin İstanbul ve Bodrum'a yaptıkları yolculuk fotoğraflarla yer aldı.  
Türk halkının misafirperverliğinden de bahsedilen haberde, İstanbul'un 12 milyonluk nüfusu ile Batı ve Doğu kültürünün birleşme noktası, canlı bir metropol olduğu vurgulandı.
İtalyan okurlarına tavsiyelerde bulunulan haberde, görülmesi gereken ilk yerin Sultanahmet Camisi olduğunra işaret edildi. Dergide, Ayasofya'nın ve Kariye Müzesi'nin inanılmaz mozaiklerinin mutlaka görülmesi gerektiği belirtilirken, İstiklal Caddesi'nde yürümenin, akşam saatlerine doğru ise Galata Köprüsü'ne uğrayarak buradaki balıkçıları seyretmenin şart olduğu belirtildi.
Haberde, Topkapı Sarayı, Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı ve Yerebatan Sarnıcı'nın da görülmesi gereken yerler arasında olduğu ifade edildi.

BODRUM TİPİK BİR AKDENİZ ŞEHRİ
Haberin Bodrum'u konu edinen bölümünde, beldenin şehir görünümüne uygun şekilde yeni inşa edilen beyaz ve az katlı evleriyle tipik bir Akdeniz şehri olduğu belirtildi.
Bodrum'da San Pietro Kalesi ve Mozelium'un ziyaret edilebileceği vurgulandı.
Viaggiando dergisinde "Unutulmaz Sekiz Seyahat" başlığı altında İzlanda'nın buzullarından Dakota'nın çayırlarına kadar sekiz farklı destinasyonun yer aldığı haberde ise Kapadokya'ya ağırlık verildi.
Haberde, ziyaret edilmesi gereken en güzel yerlerden biri olarak peri bacaları tavsiye edildi. Kapadokya'yı ziyaret edenlerin, dağ bisikleti ile tur düzenleyebilecekleri veya balon ile bölgeye yukarıdan bakabilecekleri belirtildi.

"TÜRKİYE SİZİ BEKLİYOR"
Aylık yayımlanan 60 bin tirajlı dergide, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ile yapılan röportaja da yer verildi. İstanbul'da 18 Mart-26 Nisan'da yapılan Shopping Fest ile ilgili değerlendirmede bulunan Taşbaşı, İtalyanların Türkiye'ye ilgisinin artığını belirtti. Taşbaşı, Kasım'da, geçen yılın aynı ayına göre İtalyan ziyaretçi sayısının yüzde 41 arttığını bildirdi. Türkiye'de çok çeşitli destinasyonların bir arada bulunduğunun vurgulandığı söyleşi, Taşbaş'ın "Türkiye sizi bekliyor, tatilinizi unutulmaz kılmak için hazırız" sözleriyle noktalandı.

 A.A

Bu haber toplam 912 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.