1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karasu sahili bambaşka olacak
Karasu sahili bambaşka olacak

Karasu sahili bambaşka olacak

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karadeniz sahibi bu yaz bambaşka olacak.

A+A-

Yıkılan Özsu tesisleri yakınlarında oluşturulan küçük yapay koylarla dalgaların etkisinin de kırıldığı Karasu sahilinde hem kum kaybının önüne geçiliyor hem de denizin hırçın etkisi kesilerek sakinleşmesi sağlanıyor. Yıllardır dünyaca ünlü kumsalını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Karasu'da yapılan dalgakıran ve menfezler ilk yapıldıklarında büyük tepkiye neden olmuştu. Kıyıya paralel yapılan dalgakıranlara sahilden bağlantılar yapılınca küçük koylar ortaya eşsiz manzaralar çıkardı. Dalgakıran ve menfezlerle sahildeki kum kaybının önüne geçilmesi ve dalgaların verdiği hasarın ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Havaların yeni ısınmaya başlamasına rağmen Karasu sahilleri şimdiden misafirlerini ağırlamaya başladı. Vatandaşlar denizin ortasında büyük kayaların üzerinde vakit geçirerek huzur dolu bir gün geçirirken deniz suyunun hala soğuk olmasına rağmen bazı gençlerin denize girdiğine de tanıklık ediyorlar.

Oluşturulan küçük koylarla, yazları bile eksik olmayan hırçın dalgaların da önüne geçileceği bildirilirken, her yıl birçok boğulma olayına tanıklık eden Karasu'da bundan sonra boğulma olaylarında da azalma olması bekleniyor.

Haber3

Bu haber toplam 1005 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.