1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. "Tüfekle vurulmuş olabilir"
"Tüfekle vurulmuş olabilir"

"Tüfekle vurulmuş olabilir"

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karadeniz sahilinde kıyıya vurmuş ölü yunus bulundu.

A+A-

Doğukaradeniz Caddesi sahilinde vatandaşlar, kıyıya vurmuş boyu bir metrenin üzerinde olan ölü yunus buldu. Balığın baş kısmında yara olduğu görüldü.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, balığın baş kısmında yara olduğunu belirterek, "Balıkçılar tarafından vurulmuş olabilir. Çünkü yunuslar, barbun ve istavrit ağına saldırarak zarar veriyor. Bazı balıkçılar da ağlara zarar vermemeleri için yunusları tüfekle vuruyor. Ancak bu balığın baş kısmındaki yaraya neyin sebep olduğunu tam olarak bilemiyoruz." dedi.

YUNUS POPÜLASYONU TEHLİKE ALTINDA

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Biyoçeşitlilik Danışmanı ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Ayaka Amaha Öztürk, Karasu'da karaya vuran yunusun mutur denilen Karadeniz'de yaşayan 3 türden biri olduğunu söyledi.

Balığın neden karaya vurduğunu ve öldüğünün otopsi yapılmadan anlaşılamayacağını kaydeden Öztürk, şöyle konuştu:

"Balığın hangi sebeple öldüğünü analiz yapmadan bilemeyiz. Fakat Karadeniz'de son yıllarda yunus popülasyonu tehlike altında. En büyük tehlike kalkan ağlarına takılıp ölüyorlar, sonra kirlilik ve beslendikleri balıkların sayısının azalması. Bunların korunması gerekiyor. Karadeniz'deki yunuslar, uluslararası sözleşmede koruma altında bulunuyor."

Zaman

Bu haber toplam 910 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.