1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Kerkük-Ceyhan boru hattı için ihale
Kerkük-Ceyhan boru hattı için ihale

Kerkük-Ceyhan boru hattı için ihale

Boru hattı, 1980’lerde inşa edilen ve terör örgütü DEAŞ döneminde zarar gören boru hattının yerini alacak. Irak Petrol Bakanlığı ihaleye  katılmak isteyen yabancı ve yerli şirketlere bir ay süre tanındı.

A+A-

Irak Petrol Bakanlığı, Kerkük petrolünü Türkiye’ye taşıyacak yeni bir petrol hattı ihalesi açıkladı.

Irak Petrol Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde bulunan Türkmen kenti Kerürk’ün petrolünü Türkiye’ye taşıyacak yeni bir petrol hattı ihalesi açıkladı.

Türkiye’nin Adana ilinin Ceyhan ilçesine uzanacak boru hattının 350 km olması ve günlük kapasitesinin bir milyon varili bulması bekleniyor.

Boru hattı, 1980’lerde inşa edilen ve terör örgütü DEAŞ döneminde zarar gören boru hattının yerini alacak. DEAŞ’tan önce söz konusu boru hattıyla günde 250 bin ila 400 bin varil arasında petrol ihracatı yapılıyordu. Yeni petrol hattı, ekim ayından bu yana Bağdat’ın kontrolünde olan Kerkük eyaletinden Ceyhan’a petrol taşınmasını sağlayacak. Kerkük’ün güneyindeki Selahaddin eyaletindeki Beyci bölgesinden ham petrol Fişhabur’dan kuzeye ilerleyerek Ceyhan’a ulaşacak.

Irak Petrol Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, katılmak isteyen yabancı ve yerli şirketlere ihaleye katılım için bir ay süre tanındı. İhalenin dörtte birinin yerli şirketlere verilmesinin öngörüldüğü de belirtildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3220 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.