1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Kerkük petrolü Irak ve İran'a yönlendirilecek
Kerkük petrolü Irak ve İran'a yönlendirilecek

Kerkük petrolü Irak ve İran'a yönlendirilecek

Irak, Kerkük üretimi petrolün büyük bölümünü Irak rafinerilerine yönlendirmeyi planlıyor. "Yakın gelecekte" de İran'ın Kermanşah rafinerisine sevk edilecek.

A+A-

Irak, Kerkük'te üretilen petrolün büyük bölümünü Irak rafinerilerine yönlendirmeyi planlıyor. Reuters'e konuşan bir yetkili, 'yakın gelecekte' günlük 30.000 varil petrolün de İran'ın Kermanşah rafinerisine sevk edilmeye başlanacağını açıkladı.

Iraklı bir petrol yetkilisi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) Türkiye'ye giden boru hattının kullanımı konusunda anlaşmazlık sürdüğü için, Kerkük petrol sahalarından çıkarılacak üretiminin büyük bölümünü Irak'taki rafinerilere yönlendirmeyi planladıklarını söyledi.

Reuters ajansına konuşan yetkili, Bağdat'ın Kerkük'teki Hurmala petrol sahasının denetiminin de IKBY tarafından kendilerine devredilmesini istediğini söyledi.

Yetkili, Irak'ın 'yakın gelecekte' günlük 30.000 varil ham petrolü Kerkük'ten İran'ın Kermanşah rafinerisine sevk etmeye başlayacağını belirtti.

Yetkili ayrıca, Kerkük petrol sahalarından çıkarılacak üretiminin büyük bölümünü bundan sonra yerel rafinerilere yönlendirilmesinin, Irak'ın güneyinden yapılacak sevkiyatlar için daha fazla hampetrol sağlayacağını vurguladı.

Irak ordusunun Kerkük ve ülkenin kuzeyindeki diğer petrol sahalarının kontrolünü ele geçirmesinin ardından, Kerkük’ten petrol sevkiyatı ekim ortasında durmuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 2287 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.