1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Kerkük petrolünü İngilizler çıkaracak
Kerkük petrolünü İngilizler çıkaracak

Kerkük petrolünü İngilizler çıkaracak

Irak Petrol Bakanlığı ve İngiliz petrol şirketi BP anlaşma imzaladı. İngiliz petrol şirketi BP, terör örgütü DEAŞ'ın varlığının sona ermesinin ardından Irak’tan tekrar petrol almaya başlayacak. 

A+A-

Irak, İngiliz petrol şirketi BP ile yaptığı anlaşmayla Kerkük kentinden günlük 750 bin varil petrol ihraç etmeyi hedeflediğini açıkladı.

Irak, İngiliz şirket BP ile petrol anlaşması imzaladı Kerkük’ü ziyaret eden Irak Petrol Bakanı Cebbar Luaybi, ”İngiltere’nin BP Anonim Şirketi ile petrol sahaları geliştirme anlaşması imzaladık.” dedi.

Irak merkezi hükümetine bağlı Kuzey Petrol Şirketi’nin petrol sahasının geliştirilmesi ve ihracatın artırılması için yapılan anlaşmanın önemine değinen Luaybi, “Kerkük’ten yapılan petrol ihracatını günlük 750 bin varile çıkarmayı hedefliyoruz. Kerkük’teki petrol alanlarını geliştirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Irak’ın tek gelir kaynağı durumundaki petrol ihracatının artırılması için Kuzey Petrol Şirketi’nin büyük önem arz ettiğini vurgulayan Luaybi, ”Yapılan anlaşmayla Kuzey Petrol Şirketinde önemli gelişmeler yapılacaktır.” ifadesini kullandı.

İngiltere’nin BP Anonim Şirketi ile Irak Petrol Bakanlığı arasında 2013’te bir anlaşma yapılmış ancak ülkede devam eden DEAŞ terörü nedeniyle bu anlaşma bir türlü hayata geçirilememişti. Terör örgütü DEAŞ’ın Irak’taki varlığının sona ermesinin ardından yaklaşık dört yıl sonra söz konusu anlaşma resmen hayata geçirilmiş oldu.

Vira Haber

Bu haber toplam 4686 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.