1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Klasik yelkenli Vela’nın inşası başlıyor
Klasik yelkenli Vela’nın inşası başlıyor

Klasik yelkenli Vela’nın inşası başlıyor

Yapımı için Marsun tersanesiyle anlaşma imzalanan Vela isimli yelkenlinin yapımına bu yıl içinde başlanacak ve 2019’un sonuna doğru teslim edilecek.

A+A-

Yapımı için Marsun tersanesiyle işbirliği yapan Langan Design firması, 34,14 metrelik klasik stilli tek gövdeli ve çift direkli yelkenli tasarımının detaylarını paylaştı. Vela isimli yelkenlinin yapımına bu yıl içinde başlanacak ve 2019’un sonuna doğru teslim edilecek.

Mühendisliğini de Langan Design’ın tamamladığı yelkenli projesi Vela, Seamester’ın mevcut Argo isimli yelkenlisinin ‘kız kardeşi’ olarak ortaya çıkarıldı. Argo, 2006’da suya indirilmiş ve bugüne kadar 4 kez dünya turu yapmıştı.

Çift direkli yelkenli Vela, 7,62 metrelik genişliğe ve maksimum 3,08 metre su kesimine sahip olacak. Toplamda 26 kişilik misafir kapasitesi sunacak olan yelkenlide, 8 kamara tasarlanmış. Konaklayabilen mürettebat kapasitesi ise 7 kişi.

University of South Florida ile işbirliği yapan Seamester, 34 metrelik Argo ve 26,8 metrelik Ocean Star yelkenlileriyle, 20 - 90 gün arası seyahat ve eğitim paketleri sunuyor. Seamester kurucularından CEO Mike Meighan, yeni bir yat alımı yapıp sunumlarını genişletmek için mükemmel bir zaman olduğunu düşündüklerini belirtti. Meighan; ''Vela’da birkaç şeyi değiştirdik ancak, %95 Argo ile aynı tasarım oldu. Langan Design konseptimizi alıp, gerçeğe dönüştürmekte mükemmel bir iş çıkardı.'' dedi.

Tek dizel motorla güçlendirilecek olan Vela, motor altında 10,5 knot sürat yapabilecek. Seyir sürati ise 9 knot olacak. 12 bin litrelik yakıt tankı sayesinde Vela, motor altında uzun seyirler gerçekleştirebilecek.

marsun_yelkenli.jpg

marsun_yelkenli1.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 8248 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.