1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. USS Gerald R. Ford’un testlerine 6 yıl erteleme talebi
USS Gerald R. Ford’un testlerine 6 yıl erteleme talebi

USS Gerald R. Ford’un testlerine 6 yıl erteleme talebi

ABD donanması, 2019 mali yılı için hazırladığı bütçe önerisinde önümüzdeki yıl başlaması planlanan test için fon ayırmadı. Donanma yüksek maliyetli bazı testleri bütçeden çıkarırken bakanlık, aksi yönde görüş belirtiyor.

A+A-

ABD Savunma Bakanlığı ile donanma Ford Sınıfı uçak gemisi testleri konusunda yeni görüşmelere başladı. Donanma yüksek maliyetli bazı testleri bütçeden çıkarırken bakanlık, aksi yönde görüş belirtiyor.

 ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, donanmanın 12,9 milyar dolarlık yeni uçak gemisi USS Gerald R. Ford'un olası taarruzlara ne kadar dayanıklı olduğunu belirlemek için yapılan şok testinin en az altı yıl için ertelenmesi yönündeki talebini değerlendiriyor.

ABD Donanması, Pentagon test ofisinin geminin kilit sistemlerinin dayanıklılığını ölçmek amaçlı testler tamamlanıncaya kadar muharebe görevleri için sefere çıkmaması gerektiği uyarılarına rağmen USS Gerald R. Ford'u mümkün olan en kısa sürede konuşlandırmak istiyor.

ABD Donanması, 2019 mali yılı için hazırladığı bütçe önerisinde önümüzdeki yıl başlaması planlanan test için fon ayırmadı. USS Gerald R. Ford 2022'de muharebe görevine hazır olması planlanıyor. Kuvvet, testlerin ertelenmesini ve 2024 eylül ayında teslim edilmesi planlanan sınıfın ikinci gemisi USS John F. Kennedy'de yürütülmesini talep ediyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 29751 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.