1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. KOSDER 2. Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı
KOSDER 2. Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı

KOSDER 2. Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı

2014 yılında Türk koster armatör ve işletmecilerinin güçlenmesini, gelişmesini, birlik ve beraberliğini sağlama adına yola çıkan KOSDER’in 2. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda yeni yönetim belirlendi.

A+A-

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’nin (KOSDER) 2. Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Altunizade Mercure  Hotel’de 10.05.2018 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı ve KOSDER kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Çakır, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran,  İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Düzgit, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Deniz Ticaret Odası Meclis eski Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Saim Oğuzülgen, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Feramuz Aşkın, İstanbul Teknik Ünversitesi Denizcilik Fakültesi Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı İlker Meşe, Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Başaran Bayrak, Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Baybora Yıldırım, Türk Liman İşletmecileri Derneği Başkanı İbrahim Dölen ve  Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkan Yardımcısı Cengiz Karabüber ile KOSDER üyesi birçok katılımcı yer aldı.

Seçimli Genel Kurul'un açılış konuşmasını KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş yaptı. KOSDER’in güçlenerek yoluna devam ettiğini ifade eden Başkan Kocabaş’ın açıklamaları şöyle:

“Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanımız ve kurucu üyemiz Sayın Salih Zeki Çakır önderliğinde 2014 yılında kurulan Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği, Türk koster armatör ve işletmecilerinin güçlenmesini, gelişmesini, birlik ve beraberliğini sağlama adına yola çıkmış ve bu ulvi amaçta çok kısa sürede uzunca bir yol almıştır.

Derneğimiz, kurulduğu günden bu yana siz değerli sektör temsilcilerimiz tarafından yoğun teveccüh görmüş ve bu teveccüh çalışmalarımızda bizleri daha da cesaretlendirmiştir. Bugün itibariyle KOSDER, 114 üye sayısına, yaklaşık 340 parça gemi ve 3 milyon Dead Weight Ton kapasiteye ulaşarak ve daha da güçlenerek yoluna devam etmektedir.

Bilindiği üzere, günümüzde küresel ticaretin yüzde 80’i verimli ve ekonomik ulaşım aracı olan deniz yoluyla gerçekleştirilmektedir. Bu durum dünya genelinde deniz ticaretinin önemini daha da artırmıştır. Ülkemiz açısından da stratejik değeri çok büyük olan denizcilik sektörüne yönelik çalışmalarımız sadece koster armatör ve işletmecileriyle sınırlı kalmamıştır. Derneğimiz, ülkemiz ve sektörümüzün menfaatleri doğrultusunda birçok bilimsel faaliyete imza atmış kurum ve kuruluşların deniz taşımacılığını ilgilendiren plan ve projelerine destek vermiştir.

Türk koster filosunun yenilenmesi projesi, Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’nin en önemli ve üzerinde yıllardır çalışmalarını sürdürdüğü bir projedir. Bilimsel ve yenilikçi yaklaşımıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden KOSDER’in, bu projenin öncü kuruluşu olduğu herkesin malumudur. Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü ve daha dün Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısında Sayın Bakanımız Ahmet Arslan söz konusu projenin hayata geçirileceği müjdesini kamuoyuna duyurmuştur. Bu duyurulara dair detayları birazdan faaliyet raporumuzda sizlere aktaracağım ancak huzurlarınızda bizlere desteklerini esirgemeyen en başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımız, Sayın Bakanlarımıza ve ekiplerine, üyelerimize ve emeği geçen bütün Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Sürecin başından beri değerli üyelerimizin maddi ve manevi katkılarının başarıya giden yolda bizlere ilave motivasyon kaynağı olduğunu özellikle belirtmek isterim.

Bizim için önemli ve bir o kadar da sevindirici gelişme de 8 Nisan’da gerçekleştirilen İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerinde üyelerimizin elde ettiği başarıydı. Üyelerimizin başarısına geçmeden önce, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tamer Kıran ve ekibini tebrik ediyor ve yeni dönemde kendilerine başarılar diliyorum.

Meclise girme yarışında sektörün nabzını tutarak, Türk denizcilerinin sorunlarını ve temennilerini yerinde dinleyen KOSDER üyeleri, daha önce sektörümüz dahilinde hizmet eden hiçbir Sivil Toplum Kuruluşu’nun elde edemediği bir başarıya imza attı. Kurucu Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Salih Zeki Çakır’a Meclis Başkanlığı görevinin tevdi edilmiş olması ve akabinde TÜBİTAK’ın Bilim Kurulu’na Başbakanlığımız tarafından atamasının yapılması bizleri son derece onurlandırmıştır.

Bununla birlikte Türk denizciliğinin çatı kuruluşu olan Deniz Ticaret Odası’nda toplamda 15 üyemiz sektörümüzün değerli paydaşları tarafından göreve layık görüldüler.

İzninizle bu isimleri burada zikretmekten mutluluk duyacağımı ifade etmek isterim;

Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulunda yer alan üyelerimiz; Adnan Naiboğlu, Burak Akartaş ve Mustafa Can

Yönetim Kurulu’nda yedek üye olarak görev alan üyelerimiz; Mustafa Muhtaroğlu ve Hakan Çendik

Deniz Ticaret Odası Meclis’inde bulunacak üyelerimiz; Cengiz Kaptanoğlu, Metin Şener, Mehmet Suat Dinçelek, Mehmet Alev Tunç, Pınar Kalkavan Sesel, Rasim Akar, Tolga Tomba, Yalçın Akın ve Yusuf Sertkaya.

Deniz Ticaret Odası Disiplin Kurulu’nda sektöre hizmet edecek üyelerimiz ise; Bülent Dandin ve Fatih Yıldız.

Zorlu ve bir o kadar ehemmiyetli görevlerinde bütün üyelerimize muvaffakiyetler diliyor ve kendilerini huzurlarınızda bir kez daha tebrik ediyorum.

Geriye dönüp bakıldığında KOSDER olarak dopdolu bir dönem geçirdiğimiz aşikâr ancak aynı azimle Türk denizciliğine hizmet etme düşüncesi ve yeni ufuklar açma gayreti daha şimdiden bizleri heyecanlandırmakta. Milli bir görev olarak addettiğimiz bu vazifeyi seçimlerin sonucu ne olursa olsun aynı duygularla sahipleneceğimizi siz değerli haziruna ifade ederek sözlerimi tamamlamak istiyorum. Bizleri kırmayıp davetimize icabet eden bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum. Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’nin 2. Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısına hoş geldiniz diyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Toplantıda konuşma yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, KOSDER’in en önemli misyonunun koster filosunun yenilenmesi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“2014 yılında denizciliğimizin genel yapısını yakından bilen biri olarak, sorunlarını birebir yaşayıp faturalarını ödemiş biri olarak böyle bir derneğin kurulma ihtiyacına vurgu yaparak arkadaşlarla bir araya geldik ve bir yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada aldığımız mesafe sektörde oldukça hüsnü kabul gören, sadece kendi camiasında değil kamuda da idare tarafta da hatta siyasi tarafta da oldukça bilinirliği yüksek düzeyde olan bir derneğin çatısını ortaya çıkarttık. Önümüzde ciddi bir süreç var. Her zaman iyinin daha iyisi var. Biz daha iyisinin yapılacağını, yeni yönetimin ortaya daha iyi çalışmalar koyacağını düşünüyoruz.  Bu derneğin önemli bir misyonu da Türk koster filosunun çağdaş ihtiyaçlara göre yenilenmesi. Türk denizciliğine güçlü bir şirket kazandırması, ortalama şirket başına bir buçuk gemi düşen yapıdan güçlü bir yapıyı denizciliğimize kazandırmak amacıyla idaremizle yaptığımız çalışmalardan geldiğimiz aşama ortada...

Sayın Bakanımızın Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısında verdiği müjde çok çok önemliydi. Meclis tarihinde, en azından benim şahit olduğum süreçte bu aşamada bir duyuruya ben rastlamadım. Bakanımızın da söylediği gibi bu proje zaten Bakanlar Kurulu'nun kararı ile çıkmış bir çalışma var. Şu anda 25 Bakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın imzaladığı bir çalışma... Türk Koster Denizcilik Anonim Şirketi adında şirket kurulacak. Yüzde 49'u kamunun, yüzde 51'i denizcilerin... Katılmak isteyen, hiçbir sınırlama olmadan katılım sağlanması beklenen bir yapı... Bunun lansmanını Sayın Cumhurbaşkanımız muhtemelen bu ay sonuna doğru ilgili Bakanlarımızın katılımı ile sektörümüze duyuracaklar. Bu bugüne kadar olabilecek ve bundan sonra da az olabilecek bir gelişme... İnşallah ülkemiz için de hayırlı olur. Hepinize bize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran da KOSDER’in sektör için önemli bir kuruluş olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim yeni yönetim olarak hayatımızın belli bir bölümü aldığımız görevlerle doğru orantılı olarak sektör çalışmalarıyla geçecek. Biz fiilen toplum konularıyla, sektörümüzün ve mesleğimizin konularıyla ilgilenmek zorundayız. Onun için bu göreve talip olduk. Bunun için sizlerden oy istedik. KOSDER'e ayrı bir parantez açmak isterim. Yönetim Kurulu'nda 2, Yedek Yönetim Kurulu'nda da 2 üyesi var. Bizler listeyi yaparken çalışma durumu, işe ilgisi, seçim döneminde gösterdiği performans gibi kriterlerimiz vardı. KOSDER'den 15 üyemiz var. Ama ben öyle bakmıyorum. Herkes bizim üyemiz. Herkes biz... Bundan sonra yapmamız gereken sıkı bir şekilde çalışmaya başlamak. Seçim bitti. Artık birlikteyiz. Yarına bakıyoruz. Koster projesine bakıyoruz. Bunu hayata geçirmek için, en iyi şekilde hayata geçirmek için ne yapabiliriz ne yapmamız gerekir diye düşünüyoruz. Deniz Ticaret Odası işin içinde olmazsa birçok şey olmuyor. Olan şeyler de çok zor oluyor. Deniz Ticaret Odası bu ülkede devlet nezdinde kabul görmüş en üst kuruluş... Deniz Ticaret Odası'nın görüşleri devlet nezdinde ilgililerin karar verme süreçlerini etkiliyor. Koster projesinde de Deniz Ticaret Odası olarak işin içinde olmamız şart. Mutlaka kurumsal olarak desteği göstermeliyiz. Aksi takdirde çok kolay olmayacaktır. Salih Zeki Çakır'a hep 'Bu öyle bir şey olmalı ki devletin tırnağı incinmemeli' dedim. Bu kadar dikkatli ve temkinli olmak zorundayız. Devletimiz çok uzun zamandır böyle bir faaliyetin içinde olmadı. Bu bir prestij ve imza projesidir. KOSDER'in daha önce çalıştayına katılmıştım. Bu derneği böyle kalabalık ve ilgili görmekten son derece keyifliyim. Kalabalık bir şekilde Genel Kurulu görmek beni mutlu ediyor.”

Toplantı sonunda katılımcılara teşekkür eden Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş, KOSDER’in daha güzel yerlere geleceğini ifade etti. Başkan Kocabaş’ın Genel Kurul'da yaptığı kapanış konuşması şu şekilde:

“Önümüzdeki iki yıl KOSDER’in şu ana kadar yapmış olduğu başarıları arttırarak devam ettirmesi yönündeki çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam edeceğimizi bildirmek istiyorum. Bayrak yarışı demeyeceğim. Bizde bayrağı alıp devam eden geride kalmıyor, birlikte devam ediyoruz. Çünkü bugüne kadar her toplantımızı hem asil hem yedek üyelerimizle yaptık. Bizim için sayı önemli değil. Kapımız tüm üyelerimize açık. Bundan sonra da bu böyle olacak. İnşallah önümüzdeki yıl özellikle eğitim konusundaki çalışmalarımıza da hız vererek devam edeceğiz. Yeni dönemde KOSDER’i daha güzel yerlerde göreceğiz.”

Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Feramuz Aşkın’ın Divan Başkanlığı’nı yaptığı Genel Kurulda Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu oy birliğiyle kabul edildi.

Yönetim Kurulu’nda ve Denetim Kurulu’nda yer alan isimler şu şekilde:

Asil Üyeler:

Bülent Dandin

Burak Akartaş

Engin Dönmez

Fatih Yıldız

Hakan Çendik

Hüseyin Kocabaş

Mahmut Turan

Metin Şener

Zeynep Pınar Kalkavan Sesel

Salih Zeki Çakır

Sinan Atasoy

Yedek Üyeler:

Alper Akyar

Adnan Naiboğlu

Akif Ural

Cafer Şener

Faruk Emre Yıldıran

Hüseyin Avni Şan

Mahmut Can Eğerci

Mehmet Suat Dinçelek

Semih Ünlü

Yalçın Akın

Denetleme Kurulu:

Ahmet Çolak

Ayhan Aytekin

Barbaros Yüksel

Begüm Nergiz Birben

Serkan Gözüaçık

Vahap Özmen

KOSDER'in 2. Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı yeni üyelere beratlarının takdim edilmesiyle son buldu.

kosder.jpeg

kosder1.jpeg

kosder2.jpeg

kosder3.jpeg

kosder4.jpeg

kosder5.jpeg

kosder6.jpegkosder6.jpegkosder7.jpeg

kosder8.jpeg

kosder9.jpeg

kosder10.jpeg

kosder11.jpeg

kosder12.jpeg

kosder13.jpeg

Vira Haber

Bu haber toplam 7459 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.