1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. KOSDER'den Şile'de karaya oturan gemi açıklaması
KOSDER'den Şile'de karaya oturan gemi açıklaması

KOSDER'den Şile'de karaya oturan gemi açıklaması

İstanbul Şile’de 19 Aralık’ta Komor Adaları bandıralı Natalia gemisinin karaya oturması ve sonrasında yaşanan sürece ilişkin Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) basın bildirisi yayınladı.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Şile açıklarında karaya oturan 118 metre uzunluğundaki 3 bin ton dökme soda yüklü genel kargo gemisi MV- Natalia İstanbul Boğazı'na girerek Marmara denize açılmak isterken fırtınaya yakalanmıştı.

Olaya konu olan geminin koster tipi olması nedeniyle Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) süreci dikkatle izleyip takipçisi olacağı vurgusu yapıldı.

İşte o açıklama :

"Bir süredir basında yer alan İstanbul Şile’de fırtına nedeniyle karaya oturan Komor Adaları bandıralı Natalia gemisi ile ilgili yaşananları bizler de yakinen takip etmeyiz. Denizciliğin ne kadar meşakkatli bir meslek olduğunu gözler önüne seren bu üzücü olayda can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir.

Yaşanan olaya konu olan geminin koster tipi olması hasebiyle bizler de Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) olarak süreci halihazırdaki aşamasına kadar dikkatle izlemekteyiz ve bundan sonraki yaşananların da takipçisi olacağız.

Gemide istihdam edilen mürettebatın ifadeleri doğrultusunda yapılan haberler, beraberinde birçok iddiayı da gündeme getirmektedir. Gemi adamların beyanlarıyla sınırlı olan bu iddiaların yargı süreci sonrasında açığa kavuşturulacağı hepimizin malumudur. Bu olayın bizlere kaygı veren tarafı; koster armatörünün gemi adamına mağduriyet yaşattığı algısının vuku bulmasıdır.

350 parça gemi ve 4200 gemi adamı istihdam eden 113 üyeyi bünyesinde barındıran KOSDER, Türk koster armatör ve gemi işletmecilerinin itibarını ve saygınlığını koruma adına çalışmalarına devam edecektir. Kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan hakkaniyet ve gerçeklikten uzak, olumsuz her türlü algının yanlış ve yersiz olabileceğini gerek idare bünyesinde gerekse sektörü kapsayan bütün platformlarda dile getireceğimizin bilinmesini isteriz."

752x395-silede-karaya-oturan-gemi-dev-dalgalarla-bogusuyor-1545306890841.jpg

sile-de-kuru-yuk-gemisi-karaya-oturdu-kurtarma-ca-3901477.jpeg

Vira Haber

Bu haber toplam 6749 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.