1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Kuzey Irak'ta hedef Türkiye ile işbirliği
Kuzey Irak'ta hedef Türkiye ile işbirliği

Kuzey Irak'ta hedef Türkiye ile işbirliği

IKBY Dış İlişkiler Sorumlusu Falah Mustafa Bakir, "Kuzey Irak'ın enerji projelerinde, Türkiye ve bölge ülkeleriyle iş birliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor" dedi.

A+A-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Sorumlusu Falah Mustafa Bakir, Kuzey Irak'ın enerji projelerinde, Türkiye ve bölge ülkeleriyle iş birliklerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 6'ncısı düzenlenen, Kürdistan-Irak Petrol ve Doğalgaz Konferansı'nda konuşan Mustafa Bakir, Türkiye ile kapsamlı ilişkiler geliştirdiklerini belirtti.

Enerjinin bölge açısından bir istikrar kaynağı olduğunu ifade eden Mustafa Bakir, 'Kuzey Irak'ın enerji projelerinde Türkiye ve bölge ülkeleriyle iş birliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Türkiye ile kapsamlı ilişkiler geliştirdik. Benzer iş birliklerini bölgede diğer ülkelerle de yapmak istiyoruz' dedi.

Bölgede terör örgütü DEAŞ ile mücadelenin devam ettiğini dile getiren Mustafa Bakir, 'İnsanlarımız refah içinde, şiddetten uzak şekilde yaşamak istiyorlar. Geleceğimiz ekonomik ilişkilerimize bağlı' diye konuştu.

IKBY Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığının Kıdemli Danışmanı Saad Sadullah da bölgede henüz keşfedilmemiş önemli gaz rezervlerinin bulunduğuna işaret ederek, 'Tüm zorluklara rağmen ortada hala çok büyük bir potansiyel var. IKBY bölgesindeki doğalgaz kaynaklarının, dünyanın üçüncü veya dördüncü en büyük rezervi olduğu düşünülüyor' ifadesini kullandı.

Saad Sadullah, bölgede DEAŞ kaynaklı güvenlik çekinceleri nedeniyle yatırım isteğinde azalma görüldüğünü belirterek, enerji kaynaklarının daha etkin şekilde kullanılması için altyapının ve ulaştırma yollarının geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu haber toplam 1847 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.