1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lüks yatın deposunda 30 göçmen
Lüks yatın deposunda 30 göçmen

Lüks yatın deposunda 30 göçmen

Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KOM) şube ekipleri, Ayvalık açıklarında Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçak göçmen taşıdığı tespit edilen lüks bir yata denizde baskın yaptı.

A+A-

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin göçmen kaçakçılığıyla ilgili mücadelesi kapsamında başarılı bir operasyona daha imza atıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KOM) şube ekipleri, Ayvalık açıklarında Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçak göçmen taşıdığı tespit edilen lüks bir yata denizde baskın yaptı. Teknenin alt bölümündeki depo kısmında çoğu çocuk 42 kaçak göçmen bulundu. 8 organizatörün yakalanıp gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir KOM Şube ekipleri, Balıkesir'in özellikle körfez sahillerini (Ayvalık ve Edremit) kullanıp Yunanistan'a deniz yoluyla kaçak göçmen götüren şebekelere karşı planlı operasyonlar düzenledi. Çalışmaların başından itibaren yakalanan toplam 39 şüpheliden göçmen kaçakçılığını organize ettikleri tespit edilen 19'u daha önce tutuklandı. Planlı şekilde yapılan çalışmalarda, Balıkesir'in körfez bölgesinde meydana gelen göçmen kaçakçılığı olaylarının uluslar arası bağlantıları bulunan organize bir suç örgütü tarafından yürütüldüğü tespit edildi. Polisin soruşturmayı genişletmesi sonucu, İstanbul'dan Muğla'nın Bodrum ilçesine götürülen 42 kaçak göçmen yakalanırken, göçmenleri taşımakta kullanılan, "Vanelli" isimli lüks yata el konuldu, yakalanan 1 şüpheli tutuklandı.

Bir Yıllık Takip
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 1 yıl önce başlattığı çalışmaların neticesinde, bu süre içerisinde an be an takip edilen göçmen kaçakçılığı yapan organize suç şebekesi delil çalışması ile tescil edildi. Nihayet önceki gün (28 Aralık 2010) harekete geçen polis, Balıkesir (Ayvalık ilçesi), İstanbul, Afyonkarahisar, İzmir ve Ankara illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlarda suç örgütü lideri olduğu belirtilen A.E. ile birlikte örgüt üyesi 7 kişi olmak üzere toplam 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin işyerlerinde yapılan aramalarda çalıntı ya da yakalama hacizli olduğu değerlendirilen 4 ayrı otoya ait parçalar ve çok sayıda doküman elde edildi. Balıkesir'e getirilen 8 şüpheliden 6'sının, "TCK 220 kapsamında yasa dışı göçmen kaçakçılığı yapmak" suçundan Ayvalık ilçesinde adli makamlara teslim edildiği, olayla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

Medya73

Bu haber toplam 751 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.