1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. M /V Farley Mowat adlı gemiyi ateşe verdiler
M /V Farley Mowat adlı gemiyi ateşe verdiler

M /V Farley Mowat adlı gemiyi ateşe verdiler

Meksika Körfezi ve Kaliforniya Körfezi'ndeki  Cortez Denizi’nde endemik olan ve kritik tehlike altındaki Vaquita'yı korumak amacıyla görev yapan  Deniz Çobanı Derneği’nin  M / V Farley Mowat adlı gemisine saldırı düzenlendi.

A+A-

Deniz Çobanı Koruma Derneği, Koruma grubu Sea Shepherd, Meksika Körfezi'ndeki kaçak avcılar tarafından M / V Farley Mowata adlı gemiye saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Dernek yöneticileri 50’den fazla kaçak avcıların 20 sürat teknesi ile Farley Mowataadlı gemiye molotof kokteyli, silah ve taşlarla saldırdıklarını belirtti.

Saldırı sırasında Farley Mowat adlı geminin camlarının kırıldığı ve  ateşe verildiği de gelen bilgiler arasında…

Saldırının ilk şokunu atlatan mürettebat saldırganları acil yangın hortumlarını kullanarak savuştururken, gemiye yerleştirilen donanma ve federal polis, saldırganları caydırmak için havaya ve denize ateş açtı.

Olayda ölen ve yaralanan olmazken aynı gemiye 9 Ocak tarihinde de kaçak avcılar tarafından bir saldırı girişimi daha olmuştu.

Deniz Çobanı adlı dernek, bölgedeki denizlerde endemik olan kritik tehlike altındaki Vaquita'yı korumak için Kaliforniya Körfezi'ndeki veya Cortez Denizi'ndeki deniz devriyelerini yönetiyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 3365 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.