1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Navlunda yüzde 50’ye varan düşüş
Navlunda yüzde 50’ye varan düşüş

Navlunda yüzde 50’ye varan düşüş

Her sene 20 Aralıktan sonra Şubat sonuna kadar navlunlarda düşüş yaşanır ancak bu seneki kadar büyük bir düşme son 10 senedir olmamıştı. Aralıkta 24 Amerikan doları olan navlun su anda 12 dolar seviyesine kadar indi.

A+A-

Aralıkta 24 Amerikan doları olan navlun su anda 12 dolar seviyesine kadar düştü. Navlundaki düşüşün nedenleri arasında dünyada ticaret hacminin çok azalmış durumda olması gösteriliyor. Piyasayı değerlendiren ekonomistler ‘’  Örneğin çimento ithalatçısı Batı Afrika ülkelerinin çoğu artık üretici durumuna geçti.

Daha önce sadece belli ülkelerde olan demir cevheri  artık 50 den fazla ülkede çıkartılıyor olması ve ülkelerin ticari ihtiyaçlarını en yaknındak ülkelerden karşılamaya başlaması navlun piyasasında düşüşe neden oluyor ve denizcilik piyasasındaki yansımaları da büyük oluyor’’ diye açıklamada bulundu.

Denizcilik piyasaları, 2019 Ocak ayında hızlı düşüşe geçti. 2018 Aralık ortasında 1400 puan seviyesinde olan Baltık Kuru Yük Endeksi (BDI), 2019 Ocak ayında 850 puana geriledi. BDI’de son bir yıldaki kayıp ise, yüzde 26 oldu.

Vira Haber

Bu haber toplam 15541 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.