1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'Made in Turkey' damgasını vurmak istiyoruz
'Made in Turkey' damgasını vurmak istiyoruz

'Made in Turkey' damgasını vurmak istiyoruz

16. MÜSİAD EXPO'nun açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 16. MÜSİAD EXPO'nun açılışında konuştu. Zeybekci, kendisinden önce MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'ın bir "ekonomi bakanı" gibi konuşma yaptığını belirterek, "Ben de bir 'MÜSİAD başkanı' gibi konuşma yapmaya çalışacağım." dedi.

Zeybekci "ABD seçimlerinden sonra dünyanın değiştiğini hem de köklü değişiklikler olacağını ve bunların da Türkiye’nin faydasına ve yararına olacağını inşallah göreceğiz." dedi.

Dünya yeniden yapılanıyor, yeni bloklar ve birlikler oluşuyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Dünyanın ekonomi haritalarının yeniden çizildiği günümüzde, Türkiye'miz 15 yıl önce bize münasip görülen sınırları Cumhurbaşkanımızın liderliğinde nasıl yıkıp çıktıysa, aynı şekilde edilgen değil etken bir ekonomi olarak dünya ekonomi haritalarını çizen ülkelerden olmak istiyoruz. Yeni Türkiye artık sürdürülebilir bir şekilde enerji, hammadde ve ara malı geleceğini garanti altına alan, bilgiyi üreten ve bu bilgiyi dünya pazarlarını fethedecek teknolojiye dönüştüren bir ülke olma yolunda Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kararlılıkla ilerliyor. Bir zamanlar jet lastiği olmadığı için uçağını kaldıramayan Türkiye’nin, bugün silah sanayisinin cirosu 6 milyar dolara, ihracatı 2 milyar dolara ulaşmıştır. Diğer bir deyişle 80'lerin tabiri olan sürümden kazanmak değil nitelikli üretim yaparak ve yaptığımız üretime 'Made in Turkey' damgasını vurarak dünya sahnesinde yer almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1905 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.