1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Mega projeler 2017'de büyümenin lokomotifi olacak
Mega projeler 2017'de büyümenin lokomotifi olacak

Mega projeler 2017'de büyümenin lokomotifi olacak

İstanbul Finans Merkezi (İFM), Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, Akkuyu Nükleer Santrali, Türk Akımı, ve TANAP yeni yılda öne çıkan projeler olacak. Bu projelerde 2017 yılında önemli ilerlemeler sağlanması hedefleniyor.

A+A-

15 Temmuz darbe girişimi, küresel kriz ve jeopolitik gelişmelere rağmen 2016 yılında büyümesini sürdüren Türkiye ekonomisi için 2017 atılım dönemi olarak belirlendi. 250 milyar liralık esnaf desteği ve ekonomiyi canlandırıcı politikalarla birlikte büyümenin lokomotifi mega projeler olacak. İstanbul Finans Merkezi (İFM), Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, Akkuyu Nükleer Santrali, Türk Akımı, ve TANAP yeni yılda öne çıkan projeler olacak. Bu projelerde 2017 yılında önemli ilerlemeler sağlanması hedefleniyor. Bazıları ise tamamlanacak.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 2017'de hayata geçiyor

Modern İpekyolu Projesi’nin önemli kilometre taşlarından biri olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin de 2017 yılı içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Yine önümüzdeki yıl içerisinde 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelinin atılması hedefleniyor.

Olumsuzluklara rağmen 2016'de hayata geçen vizyon projeler oldu

Mega projelerin yanı sıra yeni yılda çok sayıda Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, karayolu, havalimanı ve tünel projesi de hayata geçirilecek. Toplu Konut İdaresi ise (TOKİ) yeni yılda 65 bin konutun yapımını tamamlayarak vatandaşa teslim edecek. Türkiye’de 2016 yılında tüm olumsuz gelişmelere rağmen çok sayıda vizyon proje hayata geçirildi. Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Ilgaz Tüneli gibi mega projeler tamamlandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2283 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.