1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Merhum Rıdvan Kartal Unutulmadı
Merhum Rıdvan Kartal Unutulmadı

Merhum Rıdvan Kartal Unutulmadı

Piri Reis Üniversitesi konferans salonuna 4 Ekim Pazartesi günü gerçekleşen törenle "Rıdvan Kartal Konferans Salonu" ismi verildi.

A+A-

Piri Reis Üniversitesi'nde yapılan anma etkinliğine Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Tuzla Kaymakamı Tuzla Kaymakamı Ali Akça, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Öğretim Görevlileri, öğrenciler ve Merhum Rıdvan Kartal'ın ailesi katıldı.

img-0273.jpg

Anma töreninde Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Halim Mete ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti eski başkanı Metin Kalkavan konuşma gerçekleştirdi.

img-0276.jpg

Törende konuşan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Rıdvan Kartal ile İMEAK Deniz Ticaret Odası’nda mevduat hesaplarıyla ilgili 1990’lı yıllarda yaptıkları ortak bir çalışma ile tanıştıklarını ifada ederek, “Bize çok şey öğretti. Kalbimizde yaşattığımıza inanıyorum. Böyle anlamlı bir günde burada olduğunuz için teşekkür ederim” dedi.

img-0286.jpg

TAMER KIRAN: KALPLERİMİZDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEK

Çok anlamlı bir tören için bir araya geldiklerini ve  Merhum Rıdvan Kartal’ı 16 Haziran günü ebediyete uğurladıklarını hatırlatan Kıran, şöyle devam etti: “Merhum Rıdvan Kartal abimizin ismini ebediyete kadar bu çatı altında yaşatmak üzere toplandık. Rıdvan kartal abimiz özellikle sektörümüz ve ardından Türk Deniz Eğitim Vakfı’ndaki görevine başladıktan sonra denizcilik eğitiminin gelişimi için çok büyük emekleri geçmiş, hem Türk Deniz Eğitim Vakfı’nın hem Piri Reis Üniversitesi’nin bugünlere gelmesinde çok büyük emekleri olmuştur. Rıdvan abimiz ömrünü çalışkanlığı, tevazu ve ileri görüşlülüğü ile çok değerli hizmetleriyle geçirdi. Hiçbir zaman birinci adam olmak gibi bir niyeti yoktu. Her zaman arka planda, ama üstlendiği görevde elinden geldiği kadar en iyi şekilde yaparak hem ailesine hem ülkemize hem de sektörümüze hizmet etti. 1995 yılında girdiği İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclisi’nde 2018 yılına kadar 23 yıl boyunca kesintisiz görev yaptı. Aslında bu bile sektörümüz için ne kadar değerli ne kadar faydalı biri olduğunun göstergesidir.”

TÜDEV ve Piri Reis Üniversitesi olmak üzere sektöre çok büyük emekleri olduğunu vurgulayan Kıran, “Bugün bu binada, buralarda gördüğünüz her şeyde; toprağının alınımdan kürsünün üzerindeki mikrofona kadar emeği vardır. Bütün bu hizmetleri yaparken de sahip olduğu erdemler nedeniyle güzel insan ifadesini hak eden insanlardan bir tanesiydi. Uzun yıllar tanımaktan ve birlikte çalışmaktan keyif aldığım, çok öğrendiğim, aklıma bir şey takıldığında sormak için aradığım ilk insanlardan biriydi” diye konuştu.

img-0297.jpg

Tamer Kıran sözlerine şöyle son verdi: “Adını verdiğimiz bu salonda düzenlenen her toplantı ve etkinlikte manevi varlığıyla daima yanımızda hissedeceğiz. İnanıyorum ki merhum Rıdvan abimiz bu şekilde yad edildiği sürece kalplerimizde yaşamaya devam edecek. Tüm camiamıza ve çok değerli eşi Çiğdem hanıma tekrardan baş sağlığı diliyorum.”

Tamer Kıran’nın konuşması sonrasında söz alan Halim Mete ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti eski başkanı Metin Kalkavan da birer konuşma gerçekleştirdi.

img-0323.jpgimg-0336.jpgimg-0313.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 6749 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.