1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Midilli-Ayvalık feribot seferleri yeniden başladı
Midilli-Ayvalık feribot seferleri yeniden başladı

Midilli-Ayvalık feribot seferleri yeniden başladı

Midilli-Ayvalık arasında yolcu taşıyan feribot işletmecileri, bakanlıktan gelen karşılıklı seferlerin tekrar başlamasına yönelik müjdeli haberle büyük sevinç yaşadılar.

A+A-

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Midilli-Ayvalık arasında yolcu taşıyan feribot işletmecileri, sabah saatlerinde alınan yasak kararına üzülürken, öğle saatlerinde bakanlıktan gelen karşılıklı seferlerin tekrar başlamasına yönelik müjdeli haberle büyük sevinç yaşadılar.

Ayvalık ile Midilli arasında 38 yıldan bu yana feribot seferleri düzenlediğini söyleyen Jalem Turizm’in sahibi Eşref Jale, Türkiye ile Yunanistan’ın Ege’deki adalarına yönelik yapılan seferlerin yeniden başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 12 Ekim’den sonra Yunan adalarına yönelik turistik yatlar ve yolcu feribotlarının geçişini yasaklayarak tedbir aldığını anlatan Eşref Jale, ”Bakanlığımızın bu kararı almasını ben de bir turizmci olarak destekledim. Çünkü sonuna kadar doğru bir karardı. Ancak Türk ve Yunan makamlarını karşılıklı mutabakatları sonucunda bu krizin aşılmış olması bizi sonsuz sevindirdi. Çünkü ekmeğimizi biz bu yoldan kazanıyoruz. Midilli ile Ayvalık arasındaki deniz ulaşım yolunun tekrar açılması bizi olduğu kadar Ayvalık esnafı ve Yunan adalarındaki esnaflarla turizmcileri de memnun etmiştir” dedi.

Jale, Türkiye ile Yunanistan’ın Ege adalarına yönelik yolcu feribotu seferleri yeniden başlarken, turistik yatların ise Yunan adalarına giriş-çıkışlarının halen daha yasak olduğunu da sözlerine ekledi.

Vira Haber

Bu haber toplam 19225 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.