1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Millileştirme Yolunda Aselsan ve Trtest Arasında İş Birliği
Millileştirme Yolunda Aselsan ve Trtest Arasında İş Birliği

Millileştirme Yolunda Aselsan ve Trtest Arasında İş Birliği

ASELSAN tarafından milli ve yerli olarak geliştirilen sistemlerde kullanılan bileşenlerin test ve doğrulama faaliyetlerinde TRTEST’in hizmetlerinden faydalanacak.

A+A-

İş birliği ile ilgili protokol ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ile TRTEST Genel Müdürü Bilal Aktaş arasında imzalandı.

ASELSAN ve TRTEST arasındaki iş birliği; ASELSAN tarafından hâlihazırda yürütülen millileştirme ve yerlileştirme faaliyetleri kapsamında geliştirilen ürünlerin TRTEST tarafından test ve sertifikasyon faaliyetlerinin yürütülmesini amaçlıyor.

İş birliği ile; 

  • ASELSAN tarafından belirlenen ürünlere ilişkin olarak gerekliklere ve isterlere uygun olarak TRTEST tarafından test prosedürleri oluşturulacak.
  • TRTTEST tarafından hazırlanan ve ASELSAN tarafından onaylanan test prosedürlerine uygun olarak test faaliyetlerinin TRTEST tarafından ifa edilecek ve raporlanacak.
  • Ürünlerin ASELSAN ve/veya üçüncü taraflarca önceden yapılmış testlerine ait raporların TRTEST tarafından incelemesi, değerlendirmesi, kontrolü ve/veya doğrulanması hizmeti verilecek.
  • Testleri geçerli olan ürünlere ilişkin TRTEST tarafından ürün uygunluk sertifikası verilecek.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 1851 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.