1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Moody’s’ten flaş Türkiye açıklaması
Moody’s’ten flaş Türkiye açıklaması

Moody’s’ten flaş Türkiye açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisi hakkında açıklamada bulundu. Moody's açıklamasında "Darbe girişiminden kaynaklanan şok büyük ölçüde ortadan kalktı, ancak her zaman uzun vadeli sorunları mevcut" dedi.

A+A-

Moody’s Küresel Ülke Riskleri Birimi Kıdemli Müdürü Alastair Wilson, Reuters’a yaptığı açıklamada 15 Temmuz darbe girişiminden Türkiye ekonomisine kaynaklanan şokun büyük ölçüde ortadan kalktığını ve not gözden geçirmesini gelecek ay içinde bitirmeyi beklediklerini söyledi.

Wilson, “Fakat Türkiye’nin sorunları uzun vadeli kalmaya  devam ediyor” diyerek, ülkenin küresel faiz artışlarına yönelik hassasiyeti ve diğer nedenlere dikkat çekti.

Moody’s 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından 18 Temmuz’da yaptığı açıklamada Türkiye’nin kredi notunu olası bir indirim için gözden geçirmeye almıştı.

Bazı büyük uluslararası fonlar sadece en az iki yatırım yapılabilir nota sahip ülkelerin varlıklarına para yatırabiliyorlar.

Türkiye’yi yatırım yapılabilir en düşük not ile derecelendiren iki kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s veya Fitch’ten birinin not indirmesi halinde, Türkiye büyük fonların bu ön şartını karşılayamaz hale gelecek.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1752 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.