1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Nükleer denizaltıdaki skandalda 9 asker görevden alındı
Nükleer denizaltıdaki skandalda 9 asker görevden alındı

Nükleer denizaltıdaki skandalda 9 asker görevden alındı

İngiliz HMS Vigilant denizaltısındaki olaylar için başlatılan soruşturmada 9 asker seks ve uyuşturucu incelemesinden dolayı görevden alındı.

A+A-

Daily Mail gazetesinin haberine göre soruşturma kapsamında uyuşturucu testine tabi tutulan 9 askerin sonuçları pozitif çıktı. Donanma komutanlığı, kanında kokain tespit edilen askerler görevden alındı.

İngiliz HMS Vigilant denizaltısındaki mürettebat teste sokuldu, kanında kokain bulunan dokuz denizci ordudan atıldı. Kaptan ve yardımcısının denizaltında görevli kadın askerlerle birlikte olduğu belirlendi. Diğer askerler ise ABD’de kaldıkları otelin havuzunda hayat kadınlarıyla ilişkiye girmiş.

İngiliz donanması, denizaltı HMS Vigilant’taki seks skandalıyla çalkalanıyor. Nükleer silahlar taşıyan denizaltının kaptanı Stuart Armstrong’un asteğmen Rebecca Edwards’la ilişki yaşamasıyla başlayan skandalın detayları ortaya çıktı.

İngiliz basınının manşetten verdiği habere göre, kaptan Armstrong ve 21 yaşındaki asteğmen Edwards’la birlikte yedi denizci daha ordudan kovuldu. Bu isimler arasında kaptan yardımcısı 37 yaşındaki Michael Seal ve 27 yaşındaki teğmen Hannah Litchfield da var.

Yapılan testlerde mürettebatın kanında kokaine rastlandı. Uyuşturucunun denizaltı ABD sularında demirliyken alındığı belirtiliyor.

Soruşturma sırasında denizaltında görevli askerlerin kaldıkları otelin havuzunda hayat kadınlarıyla birlikte olduğu belirlendi.

İngiliz gazeteleri, olayın donanma tarihindeki en kötü skandallardan biri olduğunu yazdı.

HMS Vigilant adlı nükleer denizaltıda görevli Kaptan Stuart Armstrong'un, Armstrong'un 2011'de Kraliyet Donanması'nın Libya kıyılarındaki operasyonunda yer aldığı ve bu yılbaşı HMS Vigilant denizaltısına kaptan olarak atandığı ifade edildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 2910 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.