1. HABERLER

  2. YAT

  3. Okyanusları aşabilen yat denize indirildi
Okyanusları aşabilen yat denize indirildi

Okyanusları aşabilen yat denize indirildi

Antalya Serbest Bölge'de faaliyet gösteren CMM Yatçılık, İsviçreli müşterisi için 15 metre boyunda olmasına rağmen okyanusları ve denizleri aşabilecek standarttaki lüks yelkenli katamaranı denize indirdi.

A+A-

Dünyanın en lüks yatlarının imal edildiği Antalya Serbest Bölge'de faaliyet gösteren CMM Yatçılık, İsviçreli müşterisi için 15 metre boyunda olmasına rağmen okyanusları ve denizleri aşabilecek standarttaki lüks yelkenli katamaranı denize indirdi.

İsviçre'nin Swiss Catamaran Consept firmasının adı açıklanmayan zengin bir işadamı için sipariş ettiği 15 metrelik hem motorlu hem de yelkenli kullanılabilen ultralüks katamaran, Antalya Serbest Bölge'de CMM Yatçılık firması tarafından imal edildi. Test için mavi sulara indirilen ve yaklaşık 2 ay içinde sahibine teslim edilmesi planlanan ultralüks yat, ilk olarak Fransa'da sergilenecek.

CMM Yatçılık firması Genel Müdür Yardımcısı Pınar Türker, Fransa'da eylül ayında düzenlenecek Cannes Yat Fuarı'nda sergilenecek olan 15 metrelik katamaranın, epoksi denilen ileri düzeyde kompozitten üretildiğini söyledi.

Katamaranın okyanus ve denizleri aşabilecek, tüm dünyayı dolaşabilecek güçte bir performansa sahip olduğunu belirten Pınar Türker, yelkenlerin karbondan olduğunu ve 20 knot hıza ulaşabildiğini açıkladı.

Türker, katamaranın aynı boydaki diğerlerine oranla en az iki kat daha pahalı olduğunu ifade etti. Pınar Türker, "Çok butik bir katamaran. Yapımı yaklaşık 1 yıl sürdü. En lüksü diyebiliriz. Sipariş üzerine yapıldı ve 45 feet yeni modelimiz. Mobilya, elektronik gibi tüm eşyaları en özellerinden seçildi. Master kamarayla birlikte iki ayrı gövde de toplam 4 kamara bulunuyor" dedi.

Ultralüks katamaranın maliyetiyse 900 bin euro, yani yaklaşık 2.5 milyon lira.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2265 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.