1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Petrol ve doğalgaz enerji kaynağı olarak kalacak!
Petrol ve doğalgaz enerji kaynağı olarak kalacak!

Petrol ve doğalgaz enerji kaynağı olarak kalacak!

Dünya Petrol Konseyi Başkanı Dr. Jozsef Laszlo Toth, petrol sektörünün ana amacının insanlığın kalkınması için güvenilir ve uygun fiyata enerji temin etmek olduğunu belirterek, "Gelecek 10 yılda petrol ve doğalgaz dünyanın önde gelen enerji kaynakları ola

A+A-

Dr. Toth, 22. Dünya Petrol Kongresi kapsamında düzenlenen Dewhurst Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, kongreye ilginin yüksek olmasından dolayı çok memnun olduğunu söyledi.

Kongre kapsamında birçok dünya lideri, üst yönetici, uzman ve sektör temsilcilerinin bir araya geldiğini ifade eden Toth, "Petrol sektörü kilit konularını tartışma fırsatı buluyor. Türkiye'deki organizasyon komitesine ve özellikle de Sayın Bakan Berat Albayrak'a şükranlarımı sunmak istiyorum. Aynı zamanda Türkiye Petrolleri Anonim Oraklığı Genel Müdürü Besim Şişman ve komite üyelerine teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu. 

Toth, kongrenin temasının "enerji geleceğini köprüler kurmak suretiyle birleştirmek" olduğunu hatırlatarak, bunun yaşanan dönem ve coğrafyada büyük bir önem taşıdığını dile getirdi. 

Petrol sektörünün amacı: "Güvenilir ve uygun fiyata enerji temin etmek!"

Petrol sektörünün ana amacının insanlığın kalkınması için güvenilir ve uygun fiyata enerji temin edebilmek olduğunu vurgulayan Toth, şunları söyledi:

"Dünya nüfusu arttığı ve ekonomik gelişmeler piyasaya daha çok tüketici getirdiği için sorunlar artıyor. Gelecek 10 yılda petrol ve doğalgaz dünyanın önde gelen enerji kaynakları olarak kalmaya devam edecek. Gelecekteki talebi güvenli ve çevre dostu bir şekilde karşılamak oldukça fazla bir yatırım, teknoloji, yetenekli insan kaynağı ve en üst düzey iş etiği gerektirecek." 

Toth, bu bağlamda enerji koridoru olacak bölgelerin önemli bir rol oynadığını dile getirerek, ekonomik olarak uygun ve güvenli bir şekilde Orta Asya ve Ortadoğu'dan enerji kaynaklarının diğer yerlere ulaştırılmasının önemine dikkat çekti.

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman da Dünya Petrol Kongresi Türk Milli Komitesi olarak, Türkiye'nin 22. Dünya Petrol Kongresi'nin ev sahipliğine seçildiği 2013'ten bu yana yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Kongreye verdikleri destek nedeniyle tüm çalışanlara teşekkür eden Şişman, "Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a verdikleri destekten dolayı minnettarız. Umuyorum ki 22. Dünya Petrol Kongresi'nden en iyi sonuçları alacak ve harika anılarla buradan ayrılacaksınız." dedi.

Bu haber toplam 2387 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.