1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. PO'dan 41 milyon liralık zarar
PO'dan 41 milyon liralık zarar

PO'dan 41 milyon liralık zarar

Petrol Ofisi, 2010 yılında 41,3 milyon lira zarar açıkladı.

A+A-

Petrol Ofisi'nden yapılan açıklamada, şirketin, 2010 yılı sonunda toplam satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 14,5 artırarak 16,14 milyar liraya yükselttiği, 2010 yılını operasyonel faaliyetler açısından 249 milyon lira kârla tamamladığı belirtildi.

Açıklamada, dönem içinde ödenmesi kesinleşen EPDK cezaları ile geçmiş dönemlerden gelen olağan dışı yükümlülüklerin yanı sıra, OMV grubuna dahil olan Petrol Ofisi'nin OMV muhasebe standartlarına uyum sürecinde ulusal stok değerlemesi rakamlarının da yansıması nedeniyle şirketin 2010 yılı nihai bilançosunda 41,3 milyon lira (26,7 milyon ABD Doları) zarar ortaya çıktığı belirtildi.

Petrol Ofisi CEO'su Melih Türker açıklamada, Petrol Ofisi'nin, OMV birleşmesiyle birlikte, bölgesel entegre enerji şirketi olma vizyonuyla hareket etmeye başlayacağını ifade etti. Türker, geçen 70 yılda Türkiye için çok önemli adımlar atan şirketin 2010 yılında da performansını yükselttiği, önümüzdeki yıllarda yeni vizyonlarıyla daha da iddialı adımlar atmaya hazırlandıklarını bildirdi.

NTV

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.