1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Putin LNG üretim hacmini artırmak istiyor
Putin LNG üretim hacmini artırmak istiyor

Putin LNG üretim hacmini artırmak istiyor

Putin, Arktik'teki Yamal-Nenetsk Özerk Bölgesi'nde kurulan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üretim tesisinde gerçekleştirilen 'ilk parti yükleme' törenine katıldı. Rus lider, LNG üretimini artırma talimatı verdi.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Arktik’teki Yamal-Nenetsk Özerk Bölgesi’nde kurulan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üretim tesisinde gerçekleştirilen ilk yükleme törenine katıldı ve Çin ile yürüttükleri Yamal LNG projesinin Rusya için büyük önem taşıdığını söyledi.

Putin, Arktik'teki Yamal-Nenetsk Özerk Bölgesi'nde kurulan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üretim tesisinde gerçekleştirilen 'ilk parti yükleme' törenine katıldı. Rus lider, LNG üretimini artırma talimatı verdi. Söz konusu tesisi Türk Rönesans ve GAMA şirketleri ortaklaşa inşa etti.

2015 yılında GAMA Endüstri Tesisleri İmalat ve Montaj AŞ ile Rönesans Endüstri Tesisleri İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin oluşturduğu iş ortaklığı REGA JV, Yamal Yarımadası'nda söz konusu tesisin CWP3B kısmının yapım projesini imzalamıştı.

Putin Türk firmalarının inşa ettiği tesiste üretilen ilk parti LNG'nin Christophe de Margere adlı tankere yüklenmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Putin, "Bu, Rusya için son derece önemli bir olay. Sadece enerji, gaz üretimi ve LNG üretimi açısından önemli değil, aynı zamanda da Arktik'in ve Kuzey Deniz Yolu'nun geliştirilmesi bakımından da önümüze büyük görevler koyan önemli bir proje." dedi.

Putin, Rusya'nın LNG üretim hacmini artırması gerektiğini de önemle vurgulayarak yetkililere bu yönde talimat verdi.

Putin, "Bu proje Rusya'nın dünyanın en önemli enerji devlerinden biri olduğunu ortaya koydu. Yamal'daki tesis, gaz endüstrisini, ulusal ekonomiyi geliştirmek için yeni ufuklar açıyor ve ileri teknoloji alanında istihdam oluşturuyor. Bu tür projelerin sayısını artırmak önem taşımakta." dedi.

Hava sıcaklığının eksi 50 derecelere düştüğü Yamal Yarımadası'nda bulunan Sabetta kasabasında inşa edilen Yamal LNG" projesi, kutup bölgesine yapılan ilk LNG tesisi olma özelliği taşıyor. Tesis inşaatında yüksek performans teknoloji kullanılarak montaj yapıldı.

Çin Ulusal Petrol Şirketi CNPG 2013 yılında Rus hükümeti ve Rus Novatek şirketinin daveti üzerine Yamal projesinin ortağı oldu.

Notatek, CNPG, Fransız Total ve İpek Yolu Fonu projenin hissedarları arasında bulunuyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 4510 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.