1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Rumlar sondajda son sürat ilerliyor
Rumlar sondajda son sürat ilerliyor

Rumlar sondajda son sürat ilerliyor

Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi”ndeki 6’ncı parselde sondajda ulaşılması planlanan derinliğin yüzde 80’ine gelindiği açıklandı.

A+A-

Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi”ndeki 6’ncı parselde “Kalipso” hedefinde yapılan sondajda son aşamaya doğru ilerlendiği bildirildi.

 Fileleftheros gazetesi Saipem 12000 sondaj gemisiyle yapılan çalışmalarda sondan bir önceki aşamada bulunulduğunu yazdı.

Sondajda ulaşılması planlanan derinliğin yüzde 80’ine gelindiğini kaydeden gazete, sondajın son aşaması için de hazırlıkların başladığını yazdı.

Sondaj çalışmalarının, hava şartlarından kaynaklanan çok az bir gecikme olsa da normal seyrettiğini belirten gazete, sondaj matkabının, önümüzdeki hafta başında hedeflenen derinliğe ulaşmasıyla ilk sonuçların elde edilmesiyle özel ölçüm ve araştırmaların başlayacağını kaydetti.

Haberde ayrıca gerek sondaj sonuçları, gerekse 3’üncü parseldeki “Supia” adlı bir sonraki hedefle ilgili jeolojik ve teknik ayrıntıların, ENI’nin edindiği yeni sistemle analiz edileceği belirtildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4657 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.