1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Rus MMK, Türkiye'deki hisselerini satıyor
Rus MMK, Türkiye'deki hisselerini satıyor

Rus MMK, Türkiye'deki hisselerini satıyor

Rus şirketi MMK, geçen yıl aldığı Türk şirketi hisselerini bu yıl satıyor.

A+A-

Rus çelik devi Magnitorsk Demir ve Çelik İşleri (MMK), Türkiye’de Atakaş ailesinden geçen yıl satın aldığı yüzde 49 hisseyi satmak için girişim başlattı.

RBC Daily tarafından yayınlanan habere göre, Viktor Raşnikov’a ait Rus şirketi MMK, bu satışı Türkiye’de yan şirketi olan ve çelik işiyle uğraşan Tosyalı adlı şirket üzerinden yapmayı düşünüyor. Tosyalı şirketi şu anda satış görüşmelerin devam ettiği belirtirken, MMK şirketi tarafından ise konu ile ilgili herhangi bir açıklama veya yorum gelmedi.

Nasıl Oldu?

Rus MMK, Türk Yatırımcı Atakaş Şirketler gurubu ile 2007 yılında yapılan ortaklık sonucu MMK-Atakaş Metalurji San. Tic. Ve Liman İşletmeciliği A.Ş adıyla kurulan MMK Metalurji’nin % 49 hissesini 485 milyon dolar karşılığı satın alarak kendi hissesini %100’e tamamlamıştı.Şirketin tamamına sahip olan Rusya’nın en büyük çelik üreticilerinden Magnitorsk Demir ve Çelik İşleri (MMK), demir çelik fabrikasını tam kapasiteyle üretime geçirdi.

Başbakan Erdoğan açtı

MMK, Metalurji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği A.Ş'nin 2 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirilen tesisi 2011 yılı Mart ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

1 ocak 2012 tarihi itibariyle bin 985 kişinin istihdam edildiği bildirilen, Türkiye'nin yeni ve büyük yassı çelik üreticilerinden biri haline gelen tesisin 2 bin 500 kişiye istihdam sağlaması ve tesisten yılda yaklaşık 1.5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirilmesinin hedeflendiği de bildirilmişti.

gazetem.ru


 

Bu haber toplam 1150 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.