1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rus “Starıy Oskol” denizaltısı Karadeniz'e konuşlanıyor
Rus “Starıy Oskol” denizaltısı Karadeniz'e konuşlanıyor

Rus “Starıy Oskol” denizaltısı Karadeniz'e konuşlanıyor

Rus “Starıy Oskol” denizaltısı, Çanakkale ve İstanbul boğazlarından geçerek Karadeniz'e giriş yaptı. Geçtiğimiz yıl Rus filosuna katılan denizaltı bundan böyle Karadeniz filosunda görev yapacak.

A+A-

Kalibr-PL seyir füzeleri ile donatılmış “Starıy Oskol” adlı  denizaltı Türk devriye botları gözetimi altında Çanakkale ve İstanbul Boğazı'ndan geçerek karadeniz'e girdi.  Rusya’nın Karadeniz Filosu Basın servisinin açıklamasına göre, “Devlet test programını başarıyla tamamlayan ve 2015 yılında Rusya Deniz Filosu'na katılan “Starıy Oskol” denizaltısı Çanakkale ve İstanbul boğazlarından geçerek Karadeniz'e giriş yaptı” denildi.

Starıy Oskol denizaltısı filolar arası yer değiştirme çerçevesinde Kuzey Denizi'ndeki Kuzey Denizi Filosu'ndan Karadeniz Filosu'na sevk edildi.

Bu arada Rusya'nın Kırım merkezli askeri hareketliliği, yaptırımlara ve uyarılara rağmen devam ediyor.

Kremlin, Kırım'ın devam eden askerileştirmesini (militarizasyon) birçok tepkiye rağmen sürdürüyor. Büyük ölçekte yeni askeri birlikler, araçlar ve silahlar Kırım'a taşınarak yarımada "devasa bir askeri üs"e dönüştürülürken, küçük ölçekte Rusya yanlısı silahlı unsurların (Rus militanlar, yeşil adamlar) desteklenmesi ve çocukların dahi askeri kamplara gönderilip askeri eğitim almalarının teşvik edilmesi söz konusu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2467 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.