1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Ruslar gemilerimizi parça parça etti"
"Ruslar gemilerimizi parça parça etti"

"Ruslar gemilerimizi parça parça etti"

Ukrayna’nın eski Savunma Bakanı, Rusya’nın Ukrayna’ya ait gemileri korsanca bir şekilde ele geçirdiğini ve bunun için Lahey Mahkemesi’nde cevap vermesi gerektiğini ifade etti.

A+A-

Ukrayna’nın eski Savunma Bakanı Mihail Koval, Rusya Federasyonu’nun işgal ettiği Kırım’da ele geçirdiği Ukrayna filosu gemilerini onarılmış halde yani işgalden önce olduğu durumda iade etmesi gerektiğini ifade etti.

Devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in devlete ihanet davasının 15 Şubat tarihinde incelendiği duruşmada Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Rusya’nın Ukrayna’nın Rus işgali altındaki Kırım’da kalan askeri araçlarını iade etmeye hazır olduğuna ilişkin açıklamasını yorumlayan Ukrayna’nın eski Savunma Bakanı Mihail Koval, işgal edilen Kırım’da kalan gemileri teslim almayı reddetme kararının doğru bir karar olduğunu belirtti.

Koval, “Lahey’de uluslararası mahkeme gibi bir kavram var. Rusya, söz konusu gemileri korsanca ele geçirdi ve Lahey mahkemesinde bunun için cevap vermeli. “Konstantik Olşanskiy” gemisinin Rusya bayrağı altında Akdeniz’e kaç kez çıktığına bir bakın. Onlar bu geminin canını çıkardı. Ele geçirdikleri diğer gemiler ise donör oldu. Tüm gemilerimizi parça parça etti. Şimdi ise biz, kendisine saygı duymayan insanlar gibi diz çökerek bu gemileri mi alacağız? Hayır” şeklinde konuştu.

Rusya Federasyonu’nun gemileri, ele geçirdiği andaki haliyle iade etmesi gerektiğini ifade eden Mihail Koval, “Mahkeme üzerinden ele geçirdikleri haliyle iade edecekler. Başkası olmaz” dedi.

Daha önce Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Rusya’nın Ukrayna’nın Rus işgali altındaki Kırım’da kalan askeri araçlarını iade etmeye hazır olduklarını bildirilmişti. 11 Ocak'ta Moskova’da basın mensupları ile bir araya gelen Vladimir Putin, “Ukrayna teçhizatını teslim etme sürecini devam ettirerek Kırım’daki Ukrayna askeri gemilerini, uçaklarını, zırhlı araçlarını iade etmeye hazırız” diye konuşmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözlerini yorumlayan Ukrayna Parlamentosu Başkan Yardımcısı Milletvekili İrina Geraşçenko, Ukrayna’nın, gemi karşılığında Kırım’ı satmayacağını ifade etti.

Vira Haber

Bu haber toplam 6396 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.