1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ters dönse bile kendini düzeltebilen tekne
Ters dönse bile kendini düzeltebilen tekne

Ters dönse bile kendini düzeltebilen tekne

Yüksek hızlara ulaşmak ve dev dalgalarla mücadele etmek için tasarlanan Thunder Child isimli teknenin en dikkat çekici özelliği asla alabora olmayacak bir yapıya sahip olması.

A+A-

Safehaven Marine tarafından tasarlanan Thunder Child adındaki teknenin en önemli özelliği tamamen ters dönse bile kendini otomatik olarak düzeltebiliyor olması. Bu sayede asla alabora olmuyor. Bu tekne, donanmanın ve zorlu deniz şartlarında görev yapan diğer grupların kullanımına sunulacak.

Uyku kabinine sahip olan ve içerisinde 10 mürettebat üyesi barındırabilen Thunder Child’ın en önemli özelliklerinden bir tanesi ise tamamen ters dönse bile kendini düzeltebiliyor olması.

 Bu teknenin hiçbir şekilde alabora olmadan yolculuğuna devam etmesini sağlayan bazı faktörler bulunuyor. Bu faktörlerden bir tanesi Thunder Child’ın çok düşük bir ağırlık merkezine sahip olması. İkincisi, ters dönse bile içeri su girmesini engelleyen tamamen su geçirmez bir kabine sahip olarak tasarlanmış olması. Son olarak ise kabin tarafının asla suyun altında kalmayacak bir yapıda tasarlanmış olması. Bu sayede tekne tamamen ters dönse bile kendini düzeltebiliyor.

Tekne bir vinç yardımıyla 180 derece döndürülüyor ve sonrasında kendi haline bırakılıyor. Thunder Child bu noktadan sonra içerisinde bulunan üç kişiyle birlikte kendi kendini düzeltiyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 6059 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.