1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Rusya Basra Körfezi'ne açılıyor
Rusya Basra Körfezi'ne açılıyor

Rusya Basra Körfezi'ne açılıyor

ABD ve AB yaptırımlarıyla birlikte alternatif pazar arayışlarını hızlandıran Rusya, körfez ülkeleriyle ekonomik ilişkilerini güçlendirmeye hazırlanıyor.

A+A-

Bahreyn’deki iş çevreleriyle bir araya gelen Rusya Endüstri ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımların Körfez ülkeleriyle aralarındaki işbirliğinin gelişmesinin önünü açtığını kaydetti. Manturov, “batılı ülkelerin Rusya’ya uyguladığı yasadışı yaptırımlar, farklı olanakları değerlendirmemize neden oldu,” sözlerini kullandıktan sonra, Bahreynli iş çevrelerine seslenerek, “geleneksel olarak batı ülkeleriyle geliştirmiş olduğumuz bağları sizlerle devam ettirmek istiyoruz,” dedi.

Konuşmasında Rusya’nın Ortadoğu, Güneydoğu Asya ve Latin Amerika ülkeleriyle ekonomik ilişkilerini sıkılaştırmak istediği sinyalini veren Manturov, “geliştireceğimiz bağlar yaptırımlardan ve politik farklılıklardan etkilenmemeli,” temennisinde bulundu.

Görüşmede söz alan Bahreyn Ekonomi Konseyi Başkanı Kemal Ahmet, Bahreyn özel sektörünün Rusya’da yatırım yapmaya istekli olduklarını dile getirdi ve Basra Körfezi’nin Rus şirketler için “mükemmel bir piyasa” haline geleceğini düşündüğünü söyledi.

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1356 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.