1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya denizaltılarını savaşa hazırladı
Rusya denizaltılarını savaşa hazırladı

Rusya denizaltılarını savaşa hazırladı

Rusya Doğu Akdeniz'de Suriye kıyılarına yakın konuşlandırdığı denizaltılara kruz füzeleri yerleştirdiği iddia edildi.

A+A-

Kruz füzeleriyle donatılmış bir Rus denizaltısının Akdeniz'e girdiği ve Suriye kıyıları yakınında bekletildiği belirtildi.

İnterfax'a konuşan bir kaynak, 'Rostov-na-donu' adlı Rus denizaltısının doğu Akdeniz'e girdiğini açıkladı. Adı belirtilmeyen kaynak ''Denizaltının cephanesinde, Hazar Denizi'ndeki gemilerin IŞİD mevzilerine fırlattığı Kalibr tipi kruz füzeleri bulunuyor'' diye konuştu.

Asıl görev yeri Karadeniz Filosu olan Rostov-na-donu denizaltısının Akdeniz'e gönderilmesiyle ilgili resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Bu arada Rusya haber ajansı Ifax'da , Rusya'nın Doğu Akdeniz'de Suriye kıyılarına yakın bölgede konuşlandırdığı denizaltılara kruz füzeleri yerleştirdiğini duyurdu. Doğu Akdeniz'deki Rus denizaltılara yerleştirilen füzelerin, Rusya'nın Hazar Denizi'nde IŞİD'i vurmak için fırlattığı füzelerle aynı olduğu belirtildi.

Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının Türk F-16'lar tarafından düşürülmesi sonrası Rusya, Suriye'ye S-300 füze savunma sistemi konuşlandırmış ve Rus savaş uçaklarının füze taşımasına karar verilmişti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1574 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.