1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya Karadeniz’e 20 gemi daha gönderiyor
Rusya Karadeniz’e 20 gemi daha gönderiyor

Rusya Karadeniz’e 20 gemi daha gönderiyor

Rusya Karadeniz Filosuna 20 askeri gemi daha katılacağını bildirildi. Söz konusu gemilerin bir kısmının “Kalibr” tipi seyir füzelerinin de donatılacağı belirtildi.

A+A-

Rus haber ajansı TASS’ın haberine göre, Rusya’nın Güney Askeri Bölgesi ordusu komutanı Aleksandr Dvornikov yaptığı açıklamada, “20 yeni geminin katılması planlanılıyor. Bunların arasında Kalibr seyir füzeleriyle donatılmış çeşitli projelerin küçük roket gemileri de yer alacak.” diye kaydetti.

Rusya’nın Güney Askeri Bölge Komutanı Aleksandr Dvornikov, Rusya’nın Kırım’daki askeri gücünü arttırmaya devam ettiğini söyledi.

Askeri Bölge Komutanı Aleksandr Dvornikov, Kırım’ın Rusya’ya katılımının 5. yılıyla ilgili basın bilgilendirmesinde 2014 yılında 15 gemi ve denizaltının Kırım’daki askeri birliğe gönderildiğini son 5 yılda 2 gemi daha gönderildiğini söyledi.

Dvornikov, Kırım’ın S-400 hava savunma sistemleriyle korunduğunu hatırlatarak, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 13 yeni savaş gemisi ve 7 adet denizaltı göndereceklerini de ifade etti.

Rusya, 2014 yılında Kırım’ın ilhakından sonra Kırım’da yeni askerli birlik kurmuş, deniz savunması için Amiral Grogoroviç, Amiral Essen ve Amiral Makarov fırkateynlerini, Novorossiysk, Rostov-on-Don, Krasnodar, Stary Oskol, Kolpino ve Veliky Novgorod isimli denizaltılarını, Orekhovo-Zuyevo ve Vyshny Volochek isimli füze savunma sistemli gemilerini, Profesör Nikolay Mura ve Kapitan Guriev isimli römorkörlerini ve Rook ve Raptor isimli önleyici savunma teknelerini göndermişti.

Rusya, bu yıl içerisinde devriye gemisi Dmitry Rogachev ve Sergey Balk isimli römorkörü de Kırım’daki birliğe teslim etmişti. Bu gemilerin testleri hala sürdürülüyor.

Öte yandan açıklamada gemilerin Karadeniz Filosuna katılma tarihi belirtilmedi.Rusya’nın Karadeniz’deki saldırgan faaliyetleri özellikle uluslararası kamuoyunun tepkisine sahne oluyor.

Vira Haber 

 

Bu haber toplam 6441 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.