1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya, Poroşenko'ya ait tersaneye el koydu
Rusya, Poroşenko'ya ait tersaneye el koydu

Rusya, Poroşenko'ya ait tersaneye el koydu

Rusya, Kırım'ın Sivastopol şehrinde bulunan ve  Kırım'ın işgalinden önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'ya ait olan Ordjonikidze Tersanesi'ne el koydu.

A+A-

Rusya, işgal edilen Kırım’da Sivastopol’de (Akyar) bulunan Ordjonikidze Tersanesine el koydu. İlgili karar Rusya Federasyonu hükümetinin resmi sayfasında yayınlandı.

2015 yılına kadar söz konusu tersane Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’ya aitti. Daha sonra işgalci yönetim tersaneyi “kamulaştırdı”. Bundan sonra tersane Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanlığına ait olacak.

Rus hükümetinin sitesinde yayınlanan bilgilere göre tersanede savunma alanında çalışmalar yürütüyor, özellikle de askeri gemilerin tamiri yapılıyor, ayrıca sivil deniz ekipmanı üretiliyor ve tamir ediliyor.

ABD, Rusya yaptırımlarını genişletiyor

Daha önce ABD Kongresi, Sivastopol’deki  Ordjonikidze Tersanesini ek yaptırımlar uygulanan Rus şirketler listesine eklemişti.

Ek yaptırım listesinde Rusya'nın istihbarat teşkilatları olan Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Rus Dış İstihbarat Servisi (SVR), Rusya askeri istihbarat teşkilatı (GRU) ve 30’dan fazla Rus şirket yer almıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 7759 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.