1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. General Dynamics’ten 2 milyar dolarlık tersane yatırımı
General Dynamics’ten 2 milyar dolarlık tersane yatırımı

General Dynamics’ten 2 milyar dolarlık tersane yatırımı

General Dynamics, gelecek yıllarda ABD'li filoların taleplerini karşılamak için tersanelerine yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yapıyor.

A+A-

General Dynamics, tersanelerine yaklaşık iki milyar Amerikan Doları yatırım yapma kararı aldı. Firma, ABD’nin büyüyen filosunun artan ihtiyaçlarına cevap verebilmek için bu kararı aldı.  

Yatırımlardan en büyük payı Connecticut’taki tersane alacak. Denizaltı inşası üzerine yoğunlaşan bu tersane bir milyon yedi yüz bin Amerikan Dolarlık yatırım görecek. Söz konusu tesiste Virginia Sınıfı denizaltıların Blok V versiyonları ve Columbia Sınıfı balistik füze denizaltılar inşa edilecek.

Şirket, Connecticut'taki Electric Boat bahçesinde Virginia sınıfı saldırı denizaltılarının, Block V ve Columbia sınıfı balistik füze denizaltılarının bir sonraki yinelemesi için yaklaşık 1.7 milyar dolar harcama yapmayı planlıyor.

Virginia Blok V sınıfı denizaltılar, mevcut Virginiaların bir bölme daha eklenerek büyütülmüş versiyonu. Bu eklemeyle birlikte denizaltı 40 adet dikey ateşlenen Tomahawk füzesini taşıyabilecek. Bu denizaltıların inşası için tersanenin kabiliyetinin artırılması gerekliliği de belirtildi. Columbia Sınıfı denizaltıların ilkinin 2021 yılında teslim alınması planlanıyor. Columbialar eskiyen Ohio Sınıfı denizaltıları yerini alacak.

GD'nin CEO'su olan Phebe Novakoviç, "Denizcilik müşterimizden üç tersanemizin tümünde önemli miktarda artan talebe karşılık olarak, her bir metrekareye yatırım yapıyoruz" dedi.

Firma, Maine’deki Bath Iron Works Tersanesi’ne de 200 milyon Amerikan Doları tutarında yatırım yapacak. Bu tersanede ise ABD Donanması için muhripler inşa ediliyor.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 10256 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.