1. HABERLER

  2. DZKK

  3. HMS Forth, donanmaya teslim edildi
HMS Forth, donanmaya teslim edildi

HMS Forth, donanmaya teslim edildi

İngiliz Kraliyet Donanmasının en yeni savaş gemisi olan HMS Forth, yeni Savunma  Bakanı Guto Bebb tarafından resmen kabul edildi.

A+A-

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, beş gemiden oluşacak Batch 2 River Sınıfı açık deniz karakol gemilerinden ilki olan HMS Forth'u 25 Ocak'ta teslim aldı. Gemi, bu yıl içinde resmen göreve başlayacak ve Portsmouth Deniz Üssü'ne konuşlandırılacak.

Kraliyet Donanması'nın 116 milyon Sterlin değerindeki yeni nesil karakol gemisi, dört ay süren yoğun denemelerin ardından resmen kabul edildi. HMS Forth, yaklaşık 2 bin tonluk deplasmana sahip. Gemi, donanmanın Wildcat ve Merlin helikopterlerini taşıyabilecek.

Savunma Bakanı Guto Bebb geminin teslim töreninde yaptığı konuşmada "Clyde tersanelerinin zor işi sayesinde, HMS Forth şimdi Kraliyet Donanması'na katılmaya ve İngiltere'yi ve dünya üzerindeki çıkarlarını savunmak için yaşamsal görevine başlamaya hazır’’ dedi.

Bu arada HMS Forth, Glasgow'daki Scotstoun ‘da MOD tarafından talep edilen bazı ek çalışmaları tamamlamak için kısa bir süre kalacak ve 2013'te HMS Duncan'dan bu yana Glasgow'tan ayrılan ilk savaş gemisi olacak.

hms-forth.jpg

hms-forth1.jpg

hms-forth2.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 8254 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.