1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya, Ukrayna gemilerini iade edecek
Rusya, Ukrayna gemilerini iade edecek

Rusya, Ukrayna gemilerini iade edecek

Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadim Prıstayko, Rusya’nın yakın zamanda geçen sene kasım ayında Kerç boğazı yakınında el koyduğu üç Ukrayna askeri gemisini Ukrayna’ya iade edeceğini açıkladı.

A+A-

Radio Svoboda haber ajansına konuşan Dışişleri Bakanı Prıstayko, taraflar arasında bir iletişimin olduğunu ve üç askeri gemiyi iade etme konusunda son aşamaya gelindiğini kaydederken, “Gemileri yakın zamanda iade edecekler. Teknik konular şu an deniz komutanlığı tarafından görüşülüyor. Dışişleri Bakanlığı olarak bizim görevimiz sürecinin tamamlanmasını sağlamak.” dedi.

Rusya’nın gemilere düzenlediği saldırının izlerini gizleyebileceğinden korktuğunu belirten Prıstayko, “Bize bu gemilerinin ne durumda iade edileceğini görmek istiyoruz. Örneğin saldırı izleri kalacak mı? Gemileri geri aldığımız zaman bu izlerin artık gemilerden silinmiş olacağından korkuyorum.” ifadelerini kullandı.

Bunun dışında Prıstayko Ukrayna’nın, Rusya’nın Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesi kararını yerine getirmesini hâlâ tanımadığını da vurgularken, “Rusya denizcilerimizi mahkeme talebi üzerine iade etmedi bu yüzden kararı yerine getirdiğini kabul etmiyoruz. Denizciler daha önce hiçbir değişim yapılmadan bize iade edilmeliydi.” diye kaydetti.

Vira Haber

Bu haber toplam 5524 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.