1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Rusya yeşil ışık yaktı: Hazırız
Rusya yeşil ışık yaktı: Hazırız

Rusya yeşil ışık yaktı: Hazırız

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, OPEC'in OPEC üyesi ve üyesi olmayan petrol üreticilerini Şubat ayında bir araya getirme planına destek verdi.

A+A-

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, OPEC'in OPEC üyesi veüyesi olmayan petrol üreticilerini Şubat ayında bir araya getirme planına destek verdi. Novak, düşük petrol fiyatlarının ve üretimde olası azaltımın nasıl koordine edileceğinin ele alınacağı toplantıya Rusya'nın katılmaya hazır olduğunu teyit etti.

Novak yaptığı açıklamada, "Şu anda OPEC ülkeleri hem OPEC üyelerinin hem de OPEC üyesi olmayan ülkeleri Şubat ayında biraraya getirecek bir toplantı düzenlemeye çalışıyorlar. Petrol üreticisi ülkeler arasında bu konu tartışımakta. Böyle bir toplantıya katılmamız olasılığını teyit ettik" diye konuştu. Toplantının gününün henüz belirlenmediğini ifade eden Novak, "Toplantı günü bize bağlı değil. Biz herhangi bir tarihte toplanmaya hazırız. Ancak günün belirlenmesi için diğer ülkelerle bir çalışma yapılıyor" dedi.

Novak ayrıca, OPEC öncülüğünde toplanılması yönünde yapılan girişimlere göre şu anda şartların farklı olduğunu, petrol fiyatlarında devam eden düşüşün şartları değiştirdiğini, petrol fiyatlarında toparlanmanın ne kadar süreceğine yönelik tüm tahminlerin ötelendiğini de vurguladı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1381 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.