1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Şahinkaya Kanyonu'ndaki teknelere standart getirilecek
Şahinkaya Kanyonu'ndaki teknelere standart getirilecek

Şahinkaya Kanyonu'ndaki teknelere standart getirilecek

Şahinkaya Kanyonu Tabiat Parkı'nda taşımacılık yapacak tekne ve feribotlar Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı UKOME Daire Başkanlığı tarafından çıkarılan Deniz ve İç Sularda Taşımacılık Yönetmeliğine uygun olacak.

A+A-

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan Şahinkaya Kanyonu Tabiat Parkı'nda taşımacılık yapan tekne sahiplerinin, teknelerini yönetmeliğe uygun hale getirmesi gerekiyor.

Vezirköprü Belediye Kültür Merkezi'nde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda, tekne işletmecilerine Deniz ve İç Sularda Taşımacılık Yönetmeliği hakkında yetkililerce sunum yapıldı.

Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, bütün kurumların kanyonun turizm alanında gelişmesi için çalışmalar yaptığını, tekne sahiplerinin de gereken özveriyi gösterip evrakları çalışma şartlarına göre tamamlaması gerektiğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Sefer Arlı, Şahinkaya Kanyonu'nun 3 bin 250 metre uzunluğu ve 500 metre derinliği bulunduğunu, kanyonda yaz sezonunda spor faaliyetleri, kültürel zenginlikler ve canlı türleri olduğunu anlattı.

Kanyonda 3 feribot ve 6 gezi teknesinin hizmet verdiğini bildiren Arlı, "2018 yılı yaz sezonunda kayıt dışı ya da yönetmeliğe uygun olmayan hiçbir tekne ve feribot çalıştırılmayacak. Kanyonda taşımacılık yapacak tekne ve feribotlar Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı UKOME Daire Başkanlığı tarafından çıkarılan Deniz ve İç Sularda Taşımacılık Yönetmeliğine uygun olacak. Tekne ve feribotların 1 Nisan'a kadar gerekli çalışmaları yapması gerekiyor. Ayrıca teknelerde çalışmaya uygun sertifikası olmayan hiçbir personel çalıştıramayacak." diye konuştu.

 Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner ise, kanyonun turizm alanındaki etkinliğini artırmak istediklerini dile getirerek, "Şu anda turiste göre belki de çok fazla tekne var ancak gerekli altyapıyı sağlayıp turist sayısını artırmayı hedefliyoruz. Sizlerin yapması gereken, küçük kavgaları bir yana bırakıp, yönetmelikte belirtilen şartları bir an önce yerine getirmenizdir." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Vezirköprü Belediye Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, Samsun Liman Başkanlığı mühendisi Arslan Arslan ile kurum ve kuruluşların müdürleri ile tekne işletmecileri katıldı.

Vira Haber

Bu haber toplam 11096 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.