1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Satıcı, TİM başkanlığına adaylığını açıkladı
Satıcı, TİM başkanlığına adaylığını açıkladı

Satıcı, TİM başkanlığına adaylığını açıkladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) dün genel kurulun 29- 30 Haziran'da yapılacağını açıklamıştı. Tarihin açıklanmasının ardından resmi olarak aday olacağını duyuran ilk isim Oğuz Satıcı odu.

A+A-

Oğuz Satıcı, 30 Haziran'da gerçekleşecek Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. İhracatçı birlikleri yönetim kurulu üyeleri, başkanları ve delegelerden güçlü mesajlar aldığını belirten Satıcı, “Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu iktisadi eşik ve siyasal dönüşüm süreci, bir kez daha hepimize büyük sorumluluklar yüklüyor ve fedakarlıklar bekliyor. Yeniden bir seferberliğe ihtiyacımız var” dedi.

Yazılı açıklama yapan Satıcı, 2001-2009 döneminde TİM Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “İhracat ailesi teveccüh edip beni başkan seçtiğinde, ülkemiz büyük bir ekonomik kriz içindeydi. Başkanlık yaptığım dönemde; temel şiarımız “Türkiye’nin büyük gücü ihracat” oldu. İhracatçı şirketlerimiz muazzam bir performans gösterdi. Ne mutlu ki başkanlık yaptığım dönemde, 26 milyar dolarlık ihracatımızı 132 milyar dolara çıkarttılar” diye konuştu.

Başkanlık bayrağını günü gelince kıymetli yol arkadaşı ve dostu olarak tanımladığı Mehmet Büyükekşi’ye bıraktığını ifade eden Satıcı, “Başkanımız Büyükekşi, hizmet verdiği iki dönem boyunca gece demedi gündüz demedi, TİM için ihracat ailemiz için büyük fedakarlıkla çalıştı” dedi.

SEFERBERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Büyükekşi’nin bayrağı devretme vakti geldiğini kaydeden Satıcı, şunları söyledi: “Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu iktisadi eşik ve siyasal dönüşüm süreci, bir kez daha hepimize büyük sorumluluklar yüklüyor ve fedakarlıklar bekliyor. Yeniden bir seferberliğe ihtiyacımız var. Her birisi çok kıymetli dostlarım olan ihracatçı birliklerimizin yönetim kurulu üyeleri, başkanları ve TİM delegelerimizden güçlü mesajlar alıyorum. Hayatın yeniden önümüze koyduğu bu seferberlik, beni reddedemeyeceğim biçimde bir kez daha göreve ve bu onurlu mücadeleye çağırıyor.”

Satıcı, ihracatçı ailesinin değerli destekleri ile yıllar içinde biriktirdiği kamu, özel sektör, küresel pazarlama ve uluslararası iletişim birikimiyle ihracatçıların sorunlarını ve çözüm önerilerini başta seçilmiş Cumhurbaşkanına ve ilgili bakanlıklara en güçlü biçimde taşımak ve sonuç almak için aday olduğunu belirtti.

Vira Haber

Bu haber toplam 18540 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.