1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Schengen uyumlu yeni pasaportlar yolda
Schengen uyumlu yeni pasaportlar yolda

Schengen uyumlu yeni pasaportlar yolda

Türkiye, Schengen uyumlu yeni pasaportlar için AB ile bir proje hazırlıyor.

A+A-

Türkiye, Schengen uyumlu yeni pasaportlar için AB ile bir proje hazırlıyor. Hazırlanan proje ile beraber, yeni pasaportlar AB’ye üye ülkelerden daha yüksek güvenlik standartlarına sahip olacak. AB tarafından finanse edilecek yeni pasaportların cüzdan ücretleri vatandaş tarafından ödenecek.

En son 2011 yılında değişen pasaportlar, o zamanki güvenlik özelliklerine göre hazırlanmıştı. Güvenlikle ilgili tüm dünyada daha üst standartların gelmesiyle beraber böyle bir projeye gidildiği belirtiliyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Türkiye’de, vatandaşların sadece yüzde 10’unun pasaport sahibi olduğunu belirtti. Hali hazırda AB ile devam eden ‘’vize muafiyeti’’ görüşmeleri bu yüzde 10’luk dilimin artmasını ve kolay seyahatin önünün açılmasını sağlayacak. Türk vatandaşlarına vize muafiyeti, vize belgeleri elinde olan ve sunan gerektiğinde kuyruk bekleyen yurttaşların işini kolaylaştıracak ve kolayca vizesiz yolculuk yapmalarını sağlayacak.

Ajans Press, dünyanın en pahalı pasaportunu kullanan Türkiye üzerine inceleme yaptı. Ajans Press’in yazılı basında yaptığı incelemeye göre, geçtiğimiz yılın ilk üç aylık döneminde 322 habere konu olan pasaportlar, bu yılın aynı döneminde 768 habere konu oldu. Haber sayılarındaki bu yükseliş AB ile süren müzakerelerin sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1550 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.